Xento
Image default
Rechten

Informatie over rechtsgebieden

Het is niet te hopen, maar op sommige momenten in je leven kun je de hulp van een advocaat nodig hebben. En dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten advocaten zijn, die ieder hun eigen specialisme hebben. Wat voor soort advocaten zijn er eigenlijk en wanneer kun je gebruik maken van hun diensten?

Ieder een eigen specialisme voor deskundige hulp

In Nederland hebben we het recht in een aantal aandachtsgebieden verdeeld. Deze verdeling is in principe gedaan op basis van strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Je kunt eigenlijk zeggen dat dit de hoofdgroepen zijn. Maar omdat al deze rechtsgebieden behoorlijk complex zijn en je daarvoor als advocaat vaak ook gespecialiseerde kennis nodig hebt om goed werk te kunnen verrichten, zijn er binnen deze drie rechtsgebieden nog onderverdelingen aangebracht. Zo kun je ook advocaten tegenkomen die gespecialiseerd zijn in ondernemersrecht en arbeidsrecht. In deze gevallen gaat het altijd om zaken die spelen tussen een persoon en een instelling. OF dat nu de overheid is of een werkgever, het conflict komt vaak voort uit een zakelijk- of arbeidscontract.

Wie schakel je in bij een geschil tussen familieleden

Op het moment dat er een conflict ontstaat tussen personen die geen zakelijke afspraak met elkaar hebben zoals bijvoorbeeld familieleden, partners of buren, kunnen de gemoederen ook hoog oplopen. En dan kan het soms beter zijn om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in familierecht. En zelfs als er geen conflict is, kan het hebben van een advocaat wel noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld bij het indienen van een echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Het is in dit soort situaties altijd verstandig om te kiezen voor een advocaat die ook echt gespecialiseerd is in dat betreffende onderdeel van het familierecht, zoals Rechtnet familierecht advocaat. Want ook binnen het familierecht zijn er veel verschillende specialismen. Dit kan zijn op het gebied van echtscheidingen, maar ook bijvoorbeeld als het gaat om alimentatie of het aanvragen van een straatverbod.

Met de juiste familierechtadvocaat kun je jezelf een hoop zorgen besparen omdat je er zeker van bent dat je zaak door een professionele advocaat met kennis van zaken wordt behandeld.