Xento

jan 26 2017

Scooter merken

Er zijn veel scooter merken op de markt, bijvoorbeeld Vespa, Puch, Gilera, Aprilia en ga zo maar door. Weet jij wat de overeenkomst is tussen deze merken? Ze zijn allemaal eigendom van Piaggio, het bekende scooter merk uit Italië. Sommige scooter merken waren altijd al van Piaggio zoals de Vespa scooter, andere scooter merken werden later onderdeel van het Piaggio concern zoals Puch. Maakt het dan uit welk merk je koopt of is het allemaal hetzelfde?

 

Historie van Piaggio

Piaggio behoort tot de meest beroemde scooter merken. In 1884 was het Rinaldo Piaggio die begon met de productie van locomotieven en wagons. In de Eerste Wereldoorlog begon Piaggio met de de bouw van vliegtuigen. Na de Tweede Wereldoorlog mochten ze geen oorlogsmaterieel meer produceren dus moesten ze een andere bron van inkomsten vinden. Een voertuig dat compact was en betaalbaar, en kon rijden op de slechte wegen die in de oorlog nagenoeg verwoest waren. In 1946 kwam de eerste Vespa scooter op de markt. Eigenlijk hoort Vespa dus niet onder het lijstje scooter merken, het is een type voertuig van Piaggio. Vespa stond voor “Wesp” vanwege het ontwerp en het geluid van de motor. Naast deze scooter was er ook een kleine auto die “Ape” werd genoemd ofwel “Bij”. Je kent deze auto vast wel dankzij het opvallende ontwerp met drie wielen.

 

Steeds meer scooter merken voor Piaggio

Gilera was een concurrent tot 1969, toen nam Piaggio dit bedrijf over. In 1987 werd ook Puch uit Oostenrijk overgenomen door Piaggio. De opvallende stijl van Puch is overigens ook terug te vinden in Tomos scooters, een scooter merk uit Slovenië. Tomos is wel een onafhankelijk merk die via een licentie vanuit Puch de mogelijkheid kreeg hun eigen scooters te maken. In 2004 kwam ook Aprilia bij Piaggio, een merk dat één jaar voor de introductie van Vespa werd opgericht. Met al deze aankopen en overnames heeft Piaggio dus een hele collectie populaire scooter merken verzameld.

Bezoek de website voor meer info : https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-kopen-advies

Written by