Xento
Image default
Vakantie

Wat te doen in Palermo, Italië

Palermo is de hoofdstad van Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee en ligt aan de voet van Italië in de nabijheid van Tunesië en Malta.

 

Tegenwoordig is Palermo een bloeiende stad die sinds de jaren tachtig een enorme ontwikkeling doormaakt en zijn economie draait om toerisme en diensten. Als toeristische bestemming biedt Palermo een enorm scala aan historische bezienswaardigheden, oude gebouwen en dramatische kustlijnen om te verkennen.

Palermo kathedraal

Vanwege de verschillende veroverende naties en rijken die aanwezig zijn geweest in Palermo, heeft deze kathedraal een groot aantal verschillende stijlen en is het een echt fascinerend gebouw. Oorspronkelijk gebouwd in 1185 in opdracht van paus Gregorius I, heeft de kerk veel toepassingen gezien, waaronder een moskee en een crypte. De Moorse invloed is aanwezig aan de buitenkant en het beschikt over een mooie centrale basiliek en een hoge renaissance klokkentoren.

Palazzo dei Normanni

Het koninklijk paleis of het paleis van de Noormannen diende als de belangrijkste zetel van de koningen van Sicilië. Het staat als een van de oudste koninklijke paleizen in Europa en werd oorspronkelijk in de 9e eeuw gecreëerd door de Emir van Palermo.

De Normandische en Moorse invloed is onmiskenbaar en het paleis ademt een officieel en statig gevoel uit.

Auto huren in Palermo

Een wagen huren is de populairste manier om rond te reizen in Palermo, https://www.autoitaly.nl/nl-stad-palermo/. Zo ben je niet beperkt tot de stad en kan je de omgeving in Sicilië verkennen. Autoverhuurders zoals Surprice, Thrifty, Avis, Hertz, Flizzr, Goldcar, Enterprise, Firefly, Europcar, Sixt, National, Alamo, Dollar, Payless, InterRent, Budget. Wij, autoitaly.nl, hebben 24/7 klantenservice en zijn het hele jaar door ten alle tijden, dag en nacht beschikbaar.

https://www.autoitaly.nl/