Xento
Image default
Dienstverlening

Boekhouden in excel

Boekhouden in excel
De meeste kleine ondernemers, ook wel de zzp’ers genoemd, willen om kosten te besparen zelf hun boekhouding doen. Je kan dan natuurlijk boekhoudprogramma’s vergelijken om te zien welke er voor jou het makkelijkste is. Er is zoveel keuze in boekhoudprogramma’s en tegenwoordig zelfs in boekhoud apps dat het lastig is om een goede keuze te maken. Het is voor ieder boekhoudprogramma makkelijk om te zeggen dat hun het beste of het makkelijkste boekhoudprogramma voor de zzp hebben. Maar is dat ook echt zo en zonder enige kennis is het vaak nog een hele klus om het boekhoudprogramma onder de knie te krijgen. Veel ondernemers vinden de uitgebreide boekhoudprogramma’s ook nog eens vrij prijzig. Er zijn daarom dan ook veel zzp’ers die gewoon excel gebruiken als boekhoudprogramma.
 
Boekhoudprogramma excel
Bij excel denkt niet iedereen gelijk aan een boekhoudprogramma. De meeste mensen hebben het op hun computer, laptop, tablet of telefoon staan maar gebruiken het eigenlijk heel weinig of soms zelfs helemaal nooit. En toch is excel een heel handig programma om te gebruiken voor de administratie. Boekhouden in excel is vrij eenvoudig en kan je zo moeilijk of juist zo makkelijk mogelijk te maken als je zelf wilt. Het andere grote voordeel van excel is dat je maar één keer een aankoopbedrag betaald voor de aanschaf van het programma. Bij de meeste boekhoudprogramma’s betaal je elke maand of elk jaar een bedrag om het programma te mogen gebruiken. Lees hier meer informatie over de kosten van een boekhouder.
 
Is excel overzichtelijk?
Excel is heel overzichtelijk te maken met aparte kolommen en zelfs aparte tabbladen als dat nodig is. Je kan op die manier excel helemaal naar je eigen hand zetten. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van een vooraf ingedeelde boekhoud bestand van excel zelf. Dan is alles vooraf ingericht en kan je dit zelf nog naar eigen wens aanpassen zodat het voor jou makkelijk en begrijpelijk is om de boekhouding te doen. Daarnaast vind je in excel ook verschillende facturen om te gebruiken. Ook deze kan je volledig naar eigen wens aanpassen en zien er zelfs professioneel uit. Je kan dus eigenlijk alles met excel en het geeft je een goed overzicht van jouw verkoopfacturen en omzet maar ook een makkelijk overzicht van jouw kosten. Op die manier kan je zelf al snel zien of jouw bedrijf winst maakt. Ga je binnenkort zelf boekhoudprogramma’s vergelijken bekijk dan zeker ook even de mogelijkheden van boekhouden in excel en laat je adviseren door een boekhouder.

 

Bezoek de website voor meer info : https://boekhouder-offertes.com/