Xento
Image default
Vakantie

Met stip op #1 als vakantieland: Frankrijk

Waar je ook heen gaat op de wereld, de kans is groot dat je er Nederlanders tegen het lijf loopt. Of je nu salsa gaat dansen in Havana de Cuba, een selfie maakt op de Machu Picchu (Peru), of op Pokémon jacht gaat in Tokyo, er is altijd wel een Nederlander die hetzelfde idee heeft gehad. Toch is er één land dat al lange tijd met stip op #1 staat als vakantieland: Frankrijk.

De populariteit van Frankrijk is heel goed te verklaren. Het land ligt dichtbij maar is zó anders dan wat we in eigen land gewend zijn. Het landschap is uitermate divers: glooiende heuvels, ruige bergtoppen en wijngaarden zover het oog rijkt. Het klimaat is al net zo divers als het landschap: het noorden van Frankrijk lijkt qua weer nog wel wat op Nederland, maar het zuiden is met haar mediterrane klimaat een heel andere omgeving.

Ook de historie van Frankrijk maakt het tot een populaire bestemming. Oude monumentale gebouwen, chateaus, prachtige kathedralen en zelfs nog bouwwerken van de Oude Romeinen. En dan die keuken, oh la la…die heerlijke verfijnde Franse keuken!

Wijn, heerlijke wijn

Bij heerlijke spijzen hoort een heerlijke wijn. Frankrijk is natuurlijk een wijnland bij uitstek. Goed, de Fransen hebben concurrentie gekregen uit de rest van de wereld, maar waar het gaat om echte kwaliteitswijnen zijn de Fransen nog ongeslagen. Proef een heerlijke Bordeaux en je begrijpt ineens een stuk beter waarom die Fransen zo chauvinistisch zijn.

Luxe kampeervakantie met glamping in Frankrijk

Wil jij ook genieten van het Bourgondische leven in Frankrijk? Kies dan voor een luxe kampeervakantie. Op Glampings.com (Glamping = glamorous camping) vind je de beste campings met unieke accommodaties. Zo kun je op glamping gaan in een tiny house, of in een avontuurlijke safaritent. Wanneer je kiest voor glamping verblijf je in een compleet gemeubileerd verblijf dat van alle gemakken is voorzien. Natuurlijk heb je een heerlijk bed, maar ook heb je de beschikking over een keukentje. Bovendien heb je vaak eigen sanitair. Dat is dus kamperen zonder de nadelen. Je geniet optimaal van het buitengevoel, maar wordt tegelijkertijd enorm in de watten gelegd.

Wil jij ook leven als God in Frankrijk? Kijk dan op glampings.com en boek direct jouw volgende vakantie.

https://www.glampings.com