Xento

nov 21 2017

Glamping in Toscane

Toscane staat al jaren bekend als een aantrekkelijk vakantieoord. Het is in ieder geval één van de mooiste landschappen die je je maar kunt voorstellen. Zittend op je terras zie je glooiende heuvels zover het oog reikt, begroeid met druiven of olijven. Een wandeling door deze heuvels brengt je helemaal tot rust, maar je kunt ook kiezen voor een fietstocht of een paardrijrit.

Toscane is enorm veelzijdig en heeft voor iedereen wel wat te bieden. De mooie glooiende heuvels maken het een gebied waar elke bocht nieuwe verrassingen toont.

De wijnliefhebber kan zijn hart ophalen bij de vele wijngaarden, elk met een eigen specialiteit. Voor de foodie is Toscane een smakelijke bestemming vanwege het heerlijke eten, dat wordt bereidt met rijk gebruik van lokaal geperste olijfolie. Is er een beter souvenir denkbaar dan een fles lokale olijfolie die je bij elk gerecht doet terugkeren naar een heerlijke vakantie?

Steden en cultuur

Toscane heeft meer te bieden dan lekker eten en drinken met een mooi uitzicht. Er zijn diverse oude dorpjes, stadjes en steden. Denk aan Florence, met haar vele kunstschatten, waar de Renaissance ooit begonnen is. Of Pisa met de scheve toren. Siena, met haar Piazza del Campo is ook een niet te versmaden bestemming om een dag (of meer) aan te besteden. Elk van deze steden vormt een populaire bestemming voor een stedentrip. Wist je dat, mede dankzij deze steden, Toscane goed is voor bijna driekwart van alle kunstschatten die Italië te bieden heeft?

Je verblijf: avontuurlijk luxe met Glamping Toscane

Terwijl je door Italië op ontdekkingsreis bent, wil je het avontuurlijke gevoel vasthouden. Qua accommodatie is glamping dan de beste optie voor je. Glamping staat voor glamorous camping. Je kampeert in een luxe tent op een kwaliteitscamping. Alle tenten zijn voorzien van een comfortabel bed. Sommige tenten zijn voorzien van een kleine keuken of zelfs privé sanitair. Met glamping maak je je verblijf in Toscane luxe én avontuurlijk.

Bezoek de website voor meer info : https://glampings.nl/italie/toscane

Written by