Xento
Image default
Sport

De lelijkste voetbalshirts ter wereld

Iedere supporter kan genieten van een prachtig voetbalshirt van zijn favoriete team. Kijk maar naar de fanshops van de grote clubs die aan het begin van het seizoen staan afgeladen met rijen mensen die graag een shirtje willen scoren. Uiteraard zijn er in al die jaren voetbal over de hele wereld ook heel wat lelijke voetbalshirts geproduceerd, soms zo erg dat je denkt; hoe heeft dit kunnen gebeuren? Of je het mooi of lelijk vindt blijft uiteraard een subjectieve mening. Desondanks worden er in onderstaand rijtje een aantal shirts uitgelicht waarbij je gerust een aantal vraagtekens kunt plaatsen.  

Voetbalshirts van Liverpool 3rd (2013/2014)

Het derde shirt van de grootmacht uit Engeland had in het seizoen 2013/2014 op zijn zachts gezegd wel een bijzonder design. Het voetbalshirt had een kleurencombinatie die bestond uit: Zwart, Wit en Paars. Het shirt had verder een rechte witte kraag met een paarse lijn. Het Liverpool shirt was gebaseerd op het uitshirt van het seizoen 1995-1996. Misschien nog het meest opvallende van het hele tenue waren de sokken. De sokken waren overwegend wit en bevatte zwarte strepen. De ene sok zag er anders uit dan de andere sok omdat de linkersok een paarse band had aan de bovenkant, waarbij de rechtersok een zwarte band had aan de bovenkant.

Voetbalshirts van Napoli (2018/2019)

Dat keepers een beetje gek zijn is al jaren bekend en door dit tenue wordt die gedachte aardig bevestigd. De keepersshirts van Napoli van het seizoen 2018-2019 zijn geïnspireerd op de huid van een slang. Het ene shirt is groen van kleur en de andere oranje. Bij alle tenues van Napoli in dit seizoen stonden dieren centraal, bij de keepers was dus gekozen voor een slang. Op de achterkant van beide keepersshirt loopt het design van de slangenhuid door en zie je onderaan een denkbeeldige ‘kop’ samenkomen. Het tenue werd afgemaakt door een broekje en sokken die in dezelfde kleuren waren gekomen als het shirt.

Voetbalshirts van Huddersfield Town (2019/2020)

Als je dit leest denk je misschien dat dit voetbalshirt absoluut niet in dit rijtje thuishoort. Dit klopt ook zeker, omdat Huddersfield Town gewoon in een mooi voetbalshirt speelde in het seizoen 2019/2020. Voor het echte shirt bekend werd gemaakt, was er echter nog wat onrust onder de fans. Het bleek om een ludieke grap van shirtsponsor Paddy Power te gaan, het gokbedrijf had op het shirt een enorm grote verticale band gemaakt met het logo van Paddy Power. Het uiteindelijke shirt kwam zonder shirtsponsor omdat het voetbalshirt heilig moest zijn volgens Victor Corcoran van Paddy Power.

Voetbalshirts van Athletic Club (2004/2005)

Het shirt was ontworpen om het Guggenheim Museum te eten. Daarmee is ook alles gezegd.