Xento
Image default
Particuliere dienstverlening

Met deze groene muur breng je de natuur binnen in huis

Had je al eens gehoord van een groene muur binnen in huis? Geen typische groen geverfde muur natuurlijk, maar een echte groene wand van bloemen en planten. Daar fleur je niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk jouw leefruimte mee op. Als je zelf zo’n buitengewone groene muur bij jou binnen wilt plaatsen, dan moet je aankloppen bij het Belgische bedrijf Ecoworks. Zij ontwerpen jouw verticale binnentuin aan de hand van jouw gekozen groen en maken dit op maat van jouw muur. Zuiver maatwerk dus!

De voordelen van een natuurlijke groene wand

Met een groene muur van Ecoworks breng je de natuur binnen in uw leefruimte. Niet alleen is het  esthetisch mooi, het brengt ook tal van andere voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de extra uitstraling en het karakter die een groene wand aan bepaalde plekken geeft. Zo blaas je nieuw leven in saaie of onaantrekkelijke ruimtes, waardoor deze weer helemaal heropleven. Bovendien doet zo’n groene wand dienst als een automatisch zuurstofvoorzieningssysteem en brengt het vervolgens minder fijnstof en meer zuivere lucht met zich mee. Het laatste voordeel is de geluid én stress reducerende werking van zo’n groene muur, waardoor het een echte troef is binnen werkomgevingen.

Word één met de natuur

Ecoworks heeft naast mooie verticale tuinen ook een heel mooie missie voor ogen. Met deze projecten proberen ze namelijk steeds meer bij te dragen aan een groenere wereld. De natuur is iets wonderlijks, en het is dan ook wonderlijk dat je via zo’n groene muur de mogelijkheid krijgt om die natuur weer bij jou binnen te brengen. De wand is duurzaam en maatschappelijk verantwoord waardoor je verder kijkt dan alleen het esthetische groene plaatje. Het draait om meer dan dat. Het draait om één worden met de natuur. Plaats dus een groene wand van Ecoworks in jouw huis of bedrijf en draagt een steentje bij aan een groenere wereld, maar ook aan je eigen welbevinden en dat van de mensen rondom jou.