Xento
Image default
Mode en Kleding

Kinderkleding tips voor de zomer

De zomer is weer in zicht en dat wordt dus tijd voor nieuwe kleding. Maar welke kinderkleding is nu perfect voor de zomer? In dit artikel ga ik je wat leuke kledingtips geven voor je kind in de zomer. Deze tips zijn zowel voor jongens als meisjes dus voor iedereen vind je wel wat leuks.

Sneakers

De sneakers zijn fijne schoenen voor kinderen om te dragen, omdat ze hier fijn mee kunnen spelen. Vooral in de zomerperiode spelen kinderen extra veel buiten en zijn de juiste schoenen dus essentieel. Sneakers voor kinderen sluiten goed aan en hierdoor kunnen kinderen gemakkelijk rennen, klimmen of springen. Je hebt veel verschillende soorten sneakers dus er is ook veel keus. In de zomer worden er vooral veel lichte kleuren sneakers gedragen. Zowel bij kinderen als volwassenen is wit een populaire kleur voor sneakers in de zomer. Dit is een vrij neutrale kleur en past dus ook bij veel outfits. Als je wit nu niet zo verstandig vindt met jouw kind, omdat de kleur vrij besmettelijk is. Dan kun je ook voor een ander fris kleurtje kiezen zoals blauw, groen, paars of roze. Veel kleuren zijn mogelijk, maar de donkere kleuren kun je beter vermijden omdat die meer voor de winter zijn.

Spijkerjack

Zowel voor jongens als voor meisjes zijn de spijkerjacks erg leuk. Deze worden vooral in de lente gedragen of op een wat frissere zomerdag. Kinderen kunnen dan een shirt onder de spijkerjack dragen en als ze het te warm krijgen tijdens het spelen kunnen ze het jasje gemakkelijk uitdoen. Een spijkerjack is het ideale jasje voor deze tijd van het jaar want het is van vrij dun materiaal gemaakt dus het is al niet erg warm van zichzelf, maar geeft precies genoeg warmte in de frissere zomerdagen. De spijkerjack ziet er ook erg leuk en stoer uit voor jongens en meisjes. De kleur van de spijkerstof ziet er ook fris en zomers uit dus zal ook goed bij de rest van de outfit combineren.

Kinderen

Een korte broek van joggingsstof

Korte broeken zijn over het algemeen al fijn om in de zomer te dragen als het warm weer is. Maar deze korte joggingsbroeken zijn ideaal voor kinderen. Ze kunnen zich comfortabel bewegen en het is lekker luchtig om te dragen als de temperatuur buiten hoog is. Je hebt deze korte broeken in verschillende soorten en kleuren. Voor jongens zijn deze broeken meestal wat langer (tot net boven de knie) en voor de meisjes zijn ze vaak net wat korter. Net als bij spijker korte broeken. Je hebt ze in allerlei leuke kleren en patronen dus kinderen vinden ze ook nog eens mooi.

Sandalen

Sandalen zijn ook ideale schoenen om te dragen als het warm is buiten. Kinderen kunnen er veilig op rennen en ze zijn lekker luchtig. In tegendeel tot slippers kunnen kinderen goed spelen met deze schoenen, omdat er een bandje aan de achterkant van de schoen zit. Hierdoor kunnen ze veilig spelen en hoe je je daar geen zorgen om te maken. Je hebt ze in veel verschillende soorten met verschillende versiering dus er is keuze genoeg.