Xento
Image default
Mode en Kleding

Het verschil tussen een badjas kort of lang en een ochtendjas

Een badjas kort en ochtendjas, dit is iets wat mensen vaak door elkaar halen. Voor veel mensen is het zelfs zo dat ze er nooit bij stil hebben gestaan dat er een verschil is tussen de twee. Maar deze blog is geschreven zodat je mensen leren wat het verschil is tussen een badjas en een ochtendjas. Als je het wil weten lees dan snel verder.

Wat is een badjas kort of lang

Een badjas kort of lang is een mantel die je aandoet na het baden of douche. Mensen kiezen voor een badjas  zodat ze niet naakt door het huis hoeven te lopen na het baden of douche. Na het baden of douche zijn mensen vaak klam en nat, dit is ook de hoofdreden waarom deze badjassen van handdoek materiaal gemaakt zijn. De badjas wordt vaak ook over de pyjama aangedaan na het baden of douche omdat het verschil tussen de badkamer en andere kamers nogal verschillen en ze willen dan geen kou lijden. De badjas kort of lang is van zachter en dikker materiaal gemaakt dan de ochtendjas en heeft als kenmerkend onderdeel een touw waarmee je de jas om je middel kunt strikken.

Wat is een ochtendjas

Een ochtendjas is ook een mantel, maar deze wordt gebruikt om over je pyjama aan te doen. Door de ochtendjas aan te doen zie je er meer aangekleed uit. De ochtendjas bestaat vaak uit fluweel, zijde of een andere stof. De ochtendjas kan ook van handdoek materiaal gemaakt zijn, maar dit komt niet vaak voor. Een ochtendjas ziet er vaak chiquer uit dan een badjas en is vaak versierd.

https://dolcedonna.shop/collections/badjas