Xento
Image default
Management

Waarom is vitaliteit belangrijk op de werkvloer?

Vitaliteit heeft betrekking tot de energie en kracht, waarmee mensen emotioneel, fysiek en mentaal in het leven staan. Op het moment dat vitaliteit bij iemand aanwezig is, is er duidelijke wilskracht, energie, lichamelijke kracht en weerbaarheid. Vitaliteit is erg belangrijk. Vooral in de tijd dat het steeds drukker wordt en je in contact komt met meerdere zaken op het werk. Bijvoorbeeld met verschillende werkzaamheden of andere culturen. Waarom vitaliteit zó belangrijk is en hoe wij vitaler kunnen worden, lees je in deze blog.

 

Fysieke vitaliteit

Fysieke vitaliteit heeft te maken met het feit hoe fysiek wij ons voelen. Daarmee wordt bedoeld met het feit of er genoeg slaap behaald worden, gezond gegeten wordt en de hoeveelheid beweging die iemand heeft. Op het moment dat iemand zich fysiek niet goed voelt, kan dit leiden tot verschillende klachten. Klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Op het moment dat iemand zich fysiek wel goed voelt, zal de vitaliteit verhogen.

 

Mentale vitaliteit

Naast fysieke vitaliteit, ontstaat er ook mentale vitaliteit. Mentale vitaliteit heeft betrekking tot hoe mentaal goed wij ons voelen. Op het moment dat je mentaal erg emotioneel bent, zal de mentale vitaliteit niet goed zijn. Je ervaart dan bijvoorbeeld stress of angst. Uiteindelijk kan dit uitlopen tot mentale klachten. Hierbij te denken aan een depressie of angststoornissen. Het is dus belangrijk om je mentaal in balans te houden. Alleen zo kan de mentale vitaliteit verhogen.

 

Emotionele vitaliteit

Als laatste bestaat er nog emotionele vitaliteit. Emotionele vitaliteit heeft betrekking, tot hoe emotioneel wij ons voelen. Hoe sta je in het leven? Ben je erg positief of ervaar je toch veel negatieve effecten. Op het moment dat je emotioneel niet goed zit, kan dit leiden tot klachten zoals een laag zelfbeeld of een gebrek aan zelfvertrouwen. Het is dus belangrijk om op emotioneel vlak in balans te zijn.

 

Vitaliteit is belangrijk, omdat het betrekking heeft tot hoe wij ons voelen. Het is belangrijk om alles in balans te houden, alleen dan kun je de vitaliteit verhogen.