Xento
Image default
Management

Persoonlijke ontwikkeling training en coaching volgens DISC

Persoonlijk effectiviteit ontwikkelen doormiddel van coaching

Hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit ontwikkelen? Ik kom op die vraag omdat ik steeds meer vastloop in het leven. Het lijkt wel of mensen om me heen me niet begrijpen, laat staan dat ik prettig met ze kan samenwerken. Hoe komt dat toch, vraag ik me af. In mij zoektocht om mezelf eens goed onder handen te nemen kwam ik uit op de mogelijkheid van coaching persoonlijke effectiviteit. Wat houdt dat precies in? Coaching persoonlijk effectiviteit helpt je in het leven om de juiste dingen te doen en te ontwikkelen in datgene waar je talenten liggen. Een van de methodes die me erg aansprak is een methode waarbij een alvorens te starten met coaching persoonlijke effectiviteit een disc test wordt afgenomen.

DISC test: wat levert het op?

Met een DISC test krijgt je inzicht in je eigen type. Elke type binnen disc staat gelijk aan bepaalde voorkeursstijl op het vlak van communicatie. En elke stijl gaat weer gepaard met een valkuilen en talenten wat het DISC type typeert. Een disc test wordt afgenomen middels een vragenlijst en de output is werkelijk verbluffend. Ik vond het bijna eng om te zien hoeveel zo’n test bij jezelf naar bovenhaalt. En het mooie is dat met een het opvolgen met een disc training, ik ook meteen ben gaan toepassen en daardoor beter kan gaan samenwerken.

DISC training; voor beter samenwerken

Hoe mooi is dat dan? Vanuit een coaching persoonlijke effectiviteit en gebruik makende van disc, meteen de praktische toepasbaarheid ervaren in een DISC training. Tijdens de DISC training werd mij meteen heel duidelijk dat iedereen zijn eigen waarheid heeft. Dat besef maakte dat ik veel meer ben gaan vragen aan anderen hoe ze bepaalde zaken bedoelen. De grote winst uit de DISC training is dan ook dat mij persoonlijke effectiviteit ook in de praktijk merkbaar is.

Bezoek de website voor meer info : http://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/gedrag-en-communicatie/