Xento
Image default
Internet

Wat is een .CRYPT12 bestand?

.CRYPT12 is een WhatsApp Gecodeerd Database Bestand

Een CRYPT12 bestand is een versleutelde database gemaakt door WhatsApp Messenger, een Android messenger applicatie. Het bevat een 256-bit AES versleutelde database van berichten die zijn verzonden en ontvangen via de app.

De extensie “crypt12” wordt vaak toegevoegd aan een .DB-bestand om een .DB.CRYPT12-bestand te creëren, dat door WhatsApp wordt gebruikt om de berichtendatabase van een gebruiker op zijn of haar Android-apparaat te beveiligen. Voor elke nieuwe aflevering gebruikt WhatsApp Messenger een ander algoritme om de DB-bestanden te versleutelen. De extensie die aan het DB-bestand is toegevoegd, zoals .CRYPT7 of .CRYPT8, geeft het algoritme aan.

Hoewel we het CRYPT12-bestandsformaat en zijn veelgebruikte toepassingen nog niet beschrijven, weten we wel welke programma’s bekend zijn om deze bestanden te openen, aangezien we dagelijks tientallen suggesties ontvangen van gebruikers zoals uzelf over specifieke bestandstypen en welke programma’s ze gebruiken om ze te openen.

Als je een CRYPT12 wilt ontsleutelen om de berichtengeschiedenis van de gebruiker van de app te bekijken, moet je het sleutelbestand lokaliseren, waarin de encryptiesleutel is opgeslagen. Het sleutelbestand is opgeslagen op de volgende locatie:/data/data/com.whatsapp/files/key

Een CRYPT12-databasebestand bevindt zich op de SD-kaart van een Android-apparaat waarop WhatsApp Messenger is geïnstalleerd. Je vindt het in de volgende map:

/sdcard/WhatsApp/Databases

Je kunt de Omni-Crypt app gebruiken om CRYPT12 bestanden te converteren naar .CRYPT legacy bestanden op je Android apparaat. U kunt ook het WhatCrypt-webprogramma gebruiken om uw CRYPT12-bestanden te decoderen en te uploaden/opslaan.

Gebruikelijke CRYPT12 Bestandsnamen

Hoe problemen met CRYPT12 bestanden op te lossen

Associeer de CRYPT12 bestandsextensie met de juiste applicatie. Op :

Windows:Klik met de rechtermuisknop op een CRYPT12 bestand en klik vervolgens op “Openen met” > “Kies een andere toepassing”. Selecteer nu een ander programma en vink het vakje “Gebruik altijd deze toepassing om *.CRYPT12-bestanden te openen” aan.Mac:Klik met de rechtermuisknop (of Ctrl-klik) op het CRYPT12-bestand en klik vervolgens op “Openen met” > “Andere…”. Kies vervolgens een ander programma en vink het vakje “Altijd openen met” aan.Linux:Klik met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer “Openen met” en kies een ander programma.iPhone:Tik op het bestand. Als u geen programma ziet om het bestand te openen, tik dan op “Delen” en kies een programma. U kunt het bestand ook opslaan. Open vervolgens de app Bestanden. Druk daar lang op het bestand en laat uw vinger vervolgens los. U ziet een zwarte menubalk. Tik vervolgens op “Delen” en kies een app.Android:Tik op het pictogram Instellingen op uw smartphone en tik vervolgens op het gedeelte Apps. Tik daar op het pictogram Opties in de rechterbovenhoek van het scherm om de standaard apps te wijzigen.

Update je software die eigenlijk .CRYPT12 moet openen is WhatsApp Encrypted Database File. Omdat alleen de huidige versie het nieuwste CRYPT12 bestandsformaat ondersteunt. Zoek daarom, bijvoorbeeld op de website van de fabrikant van WhatsApp, naar een beschikbare .CRYPT12 is WhatsApp Encrypted Database File update.

Om er zeker van te zijn dat je CRYPT12-bestand niet corrupt of met een virus geïnfecteerd is, haal je het bestand opnieuw binnen en scan je het met antivirussoftware.