Xento
Image default
Mode en Kleding

Waar je op moet letten in een regenjas voor dames?

Waar je op moet letten in een regenjas voor dames?

Je regenjas is constant in gebruik. Het is waarschijnlijk het meest gedragen item in je garderobe en het is waarschijnlijk ook een van de beste investeringen die je zult doen. Je wilt een jas die er goed uitziet, je droog en warm houdt zoals een gevoerde regenjas heren. Er zijn tal van opties die aan je behoeften voldoen en je een goed gevoel geven tijdens het dragen van een regenjas.

Waterbestendigheid

Waterdichtheid is het belangrijkste kenmerk van een regenjas. Waterbestendigheid wordt gemeten in millimeters waterdruk en wordt meestal aangegeven door een cijfer gevolgd door een letter. Hoe hoger het getal, hoe waterbestendiger het is. Als je wilt dat je jas volledig waterdicht is, maar niet te zwaar of stug is, ga dan voor iets van minimaal 20 mm met PU-coating. Als je op zoek bent naar iets lichts en ademends voor lente- of zomerbuien, zoek dan naar stof die is gecoat met duurzaam waterafstotend materiaal. Je kunt naar een regenjas dames sale gaan om de juiste regenjas te vinden.

Lichtgewicht materiaal

Wanneer je op zoek bent naar een regenjas zoals een zwarte regenjas dames, dan valt het je misschien op dat sommige materialen licht van gewicht zijn en andere zwaarder. Materialen zoals nylon en polyester zijn meestal lichter dan materialen zoals rubber of canvas. Dit kan ze minder duurzaam maken, maar comfortabeler om te dragen in de zomerse hitte. Om te bepalen of een materiaal als “zwaar” of “lichtgewicht” wordt beschouwd, moet je kijken naar wat voor soort coating het heeft. Als er een glanzend oppervlak is, is het waarschijnlijk duurzamer dan een met een matte afwerking. Houd dit onderscheid in gedachten bij het vergelijken van regenjassen. Zelfs als ze allebei van nylon zijn gemaakt, kan de een steviger aanvoelen dan de ander vanwege de toepassing van extra materialen voor extra duurzaamheid.

Handige zakken

Handige zakken zijn een must-have in elke regenjas. Ze houden je handen warm, droog en vrij om andere kenmerken van de jas te gebruiken. Kleine spullen zoals je telefoon of sleutels berg je op in handige zakken zodat je ze bij de hand hebt zonder dat je ze in de zak van je jas hoeft te stoppen. Misschien wil je ook meer dan één zak als je tijdens winterse wandelingen of trektochten veel spullen mee moet nemen. Het aantal en de grootte van deze zakken hangt af van hoeveel spullen je mee wilt of moet nemen.

 

Voering voor warmte

Zoek een regenjas met een voering die zowel warm als waterdicht is. Met wol gevoerde jassen zijn erg populair, maar sommige mensen geven de voorkeur aan dons of synthetische vulstoffen die kunnen worden verwijderd om te wassen. Sommige jassen hebben zelfs afneembare capuchons, die geweldig zijn om je hoofd droog te houden als het buiten giet. Zakken maken het verschil in de wereld als je je spullen probeert te dragen terwijl je je handen vrij houdt. Sommige vrouwen geven de voorkeur aan binnenzakken, terwijl anderen van buitenzakken houden, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn als dat nodig is.

Duurzaamheid

Er zijn twee belangrijke dingen waar je aan moet denken als het gaat om duurzaamheid: stof en constructie. Een regenjas moet gemaakt zijn van een stof die stevig genoeg is om slijtage te weerstaan. Zorg ervoor dat de naden goed zijn genaaid en versterkt, en dat de knopen sterk genoeg zijn om niet los te laten tijdens een storm.