Xento
Image default
Industrie

Een gezonde werkomgeving

Werken in een ruimte waarin veel stof aanwezig is.

We zijn allemaal op de hoogte van de gevaren, als we dagelijks in een ruimte zijn waar te veel stof aanwezig is of ongezonde dampen hangen. Ze kunnen in beide gevallen longklachten veroorzaken. Dat moet voorkomen worden. Daarom zal de directie van een bedrijf ervoor zorgen dat de ruimte, waarin zijn werknemers werken, zo schoon mogelijk is. Dat is goed voor de werknemer, maar zeker ook voor de werkgever. Wanneer werknemers regelmatig ziek zijn, door ongezonde werkomstandigheden, zal dat ook geld kosten voor de werkgever. Daarom zal een werkgever ervoor zorgen dat zijn werknemers in een gezonde omgeving kunnen werken. De stof en eventuele gassen, die in een industriële ruimte hangen, moeten worden afgezogen. Er kan een afzuiger worden aangeschaft, maar dat is niet de beste oplossing. Er kan beter een bedrijf worden ingehuurd die op de eerste plaats berekent wat er gedaan moet worden om een gezonde werkomgeving te creëren. Zo’n bedrijf is Mesys.

Een uitstekende industriële stofafzuiging.

Wanneer u als werkgever een gezonde werkomgeving voor uw personeel wilt bereiken, kunt u gebruik maken van Mesys. Ze zijn specialist in ontploffings- en filtertechniek. De vaklieden komen bij u langs om te kijken wat uw wensen zijn en wat mogelijk is. Zodra ze alle gegevens hebben, kunnen ze een optimale afzuiging voor u ontwerpen. Nadat de afzuiging is ontworpen, kan hij door de specialisten worden gebouwd en geïnstalleerd. Nadat de industriële stofafzuiging is aangebracht, bent u ervan verzekerd dat uw werknemers in een gezonde omgeving kunnen werken. U kunt als werkgever een boete krijgen als u uw werknemers in een ongezonde ruimte laat werken. Op de genoemde manier kunt u dat gemakkelijk voorkomen.

Een gezonde werkruimte

Wanneer u als werkgever ervoor zorgt dat door de afzuiging een gezonde ruimte wordt gecreëerd, zal dat ook een veilige ruimte moeten zijn. Er zijn bij bedrijven veel werkruimtes waar bij meerdere werkzaamheden gassen vrijkomen. Denk hier alleen maar aan het lassen van producten. Ook de aanwezige gassen kunnen ontploffingen veroorzaken. Daarom moeten ook deze gassen, net als stof, afgezogen worden.

https://www.mesys.nl/

Gerelateerde artikelen

Koppel installaties een elkaar met behulp van ANSI flenzen

Van metaal walsen tot metaal lassen: bij dit bedrijf kan het allemaal

Schakel dit bedrijf in om kunststof te laten lasersnijden