Xento
Image default
Horeca

Hoe werkt de Thermapen?

In de wereld van voedselbereiding, staat voedselveiligheid voorop. Zeker wanneer het gaat om het bereiden van vlees, is het van belang dat kerntemperatuur de juiste warmtegraad bereikt. Ziek worden van bijvoorbeeld kip die niet goed gaar is, wilt u tenslotte niet. Anderzijds, het eten van te gaar voedsel, is ook iets wat u liever vermijdt.

Tijdens het bereiden van voedsel zijn er verschillende manieren om te testen of het product gaar is. U kunt ruiken, voel en proeven, u kunt een satéprikker in een cake of taart steken of u kunt een stuk vlees opensnijden om te bekijken of de juiste garing behaald is. Wat u echter met al deze manieren niet kunt, is te weten komen of het product ook de juiste temperatuur heeft bereikt.

Binnen drie seconden de juiste temperatuur

Met de supersnelle meting van de Thermapen, heeft u al binnen drie seconden de real-time temperatuur op het display staan. U zult ook zien, dat de temperatuur op het display continue zal veranderen. Dit komt doordat de temperatuur van voedsel ook geen constante temperatuur heeft. Hoe dieper u de punt van de vleesthermometer in bijvoorbeeld een groot stuk vlees steekt, hoe meer de temperatuur zal dalen naarmate u dichter bij de kern komt. De thermapen start niet met meten op nul graden. Dat komt omdat de temperatuur van voedsel, zoals een steak op kamertemperatuur, ook niet begint op nul graden.

Gebruiksvriendelijk en duurzaam

Een Thermapen is de perfecte thermometer voor producten waarvan u de kerntemperatuur wilt weten. Met een meetbereik van -49,5 °C tot 299, 9 °C kunt u de Thermapen voor zowel warme als koude bereidingen gebruiken. De thermapen heeft een inklapbare meetnaald van roestvrijstaal. Daardoor kunt u de thermometer makkelijk, schoon en veilig opbergen. De Thermapen is aan de buitenkant voorzien van ‘Biomaster’. Daarmee is de Thermapen spatwaterdicht, wordt bacteriegroei geremd en zal er geen stof, water of voedsel in uw Thermapen gaan zitten.

Een innovatieve display voor afleesgemak

Met een levensduur van ongeveer 3000 uur, is de Thermapen spaarzaam in gebruik. Dat ziet u ook terug tijdens het gebruik. De Thermapen schakelt namelijk automatisch uit wanneer u deze weglegt. Als u de Thermapen weer oppakt, zal het display automatisch weer aangaan.

U kunt de Thermapen zelfs in het donker gebruiken. Het display is namelijk voorzien van een backlight, welke zich automatisch aanpast aan donker en licht. Wanneer u de kerntemperatuurmeter in voedsel steekt, doet u dit op verschillende plaatsen. Het display draait daarom in 360 graden mee met de meetrichting.
Of u nu een professionele chef-kok bent, of dat u thuis graag perfecte gerechten op tafel wilt zetten, een thermapen is een professionele thermometer en voldoet aan de HHACP eisen.

https://www.thermapen.nl/