Xento

mrt 6 2017

Welke 3d pen kiezen?

Ben je van plan een 3d pen (ook wel printerpen genoemd) aan te schaffen, dan is het best moeilijk een keuze te maken. Er zijn nogal wat partijen op de markt die zo’n pen aanbieden. Bovendien zien de pennen er allemaal anders uit, hebben ze verschillende functionaliteiten en ook de prijzen verschillen nogal onderling. Misschien kan ik je helpen met het maken van een keuze. Overigens is er ook een vergelijker op internet waar je veel informatie vanaf kunt halen: www.3dpenstunter.nl. Deze site vind ik een aanrader. Duidelijk en met veel informatie over de mogelijkheden.

Particulier of professioneel gebruik?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je de pen wilt gaan gebruiken om er hobbymatig mee te werken. Of ben je een professional die langdurig en beroepsmatig met de pen gaat werken. Dat maakt nl. wel een verschil. Voor de hobbyisten wat tips. Als je kijkt naar de eerste versies van 3d pennen en de nieuwste versies (versie 5), dan zie je al snel een opvallend verschil tussen de dikte van de pen. Op zich zegt dit niets over de kwaliteit van de pen, maar voor een klein kinderhandje is zo’n smallere pen veel fijner. Die nieuwe pennen hebben een dikte die je kan vergelijken met een markerstift.

Soort filament

Dan de filamenten: je hebt ABS en PLA. ABS is een plasticsoort dat gemaakt is van aardolie. PLA is daarentegen organisch en zeer milieuvriendelijk. Het is gemaakt van mais en rietsuiker en ruikt bij het gebruik naar popcorn. Bij het gebruik van ABS moet je ook zorgen voor goede ventilatie en de lucht is niet zo lekker. Niet vreemd dat wanneer men een 3d pen wil aanschaffen voor een kind, men dus kiest voor een smallere pen die ook met PLA werkt. Er zijn talloze voorbeelden op internet te vinden van modellen die je driedimensionaal kunt maken. Begin eerst met een stencil; een platte tekening die je over moet trekken.

Bezoek de website voor meer info :

Written by