Xento

mei 25 2020

Gezond leven in Amsterdam Noord

Gezond leven is belangrijk. Niet alleen voor uw lichaam maar ook voor uw brein, voor uw totale welbevinden. De Focuskamer Amsterdam ziet voeding, lichaam en brein als een geheel waar goed voor gezorgd moet worden om optimaal te kunnen functioneren. Daarom geven zij vanuit een holistische kijk advies over voeding, omdat voeding en uw huidige levensstijl allerlei gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Holisme betekent allesomvattend, alles staat met elkaar in verbinding. Met een gezond dieet alleen gaat u zich niet beter voelen als u bijvoorbeeld veel stress heeft op uw werk of in uw relatie. Of als u zich fysiek niet goed voelt door een slechte conditie of gezondheidsproblemen.

Uw voedingspatroon positief veranderen

Uw persoonlijke situatie is het uitgangspunt van de Focuskamer Amsterdam. Zij kijken naar uw unieke situatie en uw voedingspatroon. Wie bent u, wat doet u, hoe leeft u. Beweegt u veel of heeft u een zittend beroep, bent u actief in uw vrije tijd of zit ’s avonds bijvoorbeeld uitgeblust op de bank, eet u veel en wat eet u op een dag. Uw leefstijl is het uitgangspunt, vanuit dat punt wordt er advies gegeven voor de lange termijn. Voedingsadvies met betrekking tot een goed vol te houden dieet, die uw levensstijl blijvend zal veranderen. Dus niet snel afvallen op de korte termijn om vervolgens weer flink aan te komen, maar een verantwoorde en blijvende verandering van uw voedingspatroon waar u de rest van uw leven veel plezier van hebt. Als u in Amsterdam Noord woont of in de nabije omgeving kunt u dichtbij huis starten met deze positieve verandering in uw leven.

Lichaamsgerichte therapie om stress los te laten

Stress en drukte zijn niet goed voor uw lichaam. Ontspanning is nodig voor herstel van het lichaam. Massagetherapie kan u hierbij ondersteunen. Door massage doorbloedt het lichaam beter, afvalstoffen worden beter afgevoerd, de spieren gaan beter functioneren en het lichaam ontspant, waardoor u zich lichamelijk beter en fitter gaat voelen. In Amsterdam Noord kunt u terecht voor massage bij stress, als u een druk leven heeft of als u preventief gemasseerd wil worden om stress en drukte geen overbelasting te laten veroorzaken op uw lichaam. Ook kunt u terecht voor bindweefsel-, zwangerschaps-, en kindermassage. Alle kennis en ervaring daarvoor heeft de Focuskamer in huis. Hun specialisatie is bindweefselmassage en myoskeletal werk. Bindweefsel massage wordt vindt plaats in de dieper gelegen huiddelen, het stimuleert de doorbloeding, reduceert blokkades in het lichaam en verstevigt de huid. Myoskeletal werk richt zich op risicofactoren die aandoeningen van het spier- en skeletstelsel kunnen veroorzaken.

Coaching van het brein

Het is belangrijk dat ook ons brein goed en positief functioneert, maar dat is niet altijd eenvoudig. We hebben allemaal te maken met goede en slechte momenten in ons leven. Zorgen, stress, twijfels, soms is het heel fijn om met iemand te kunnen praten, een uitlaatklep, een goed gesprek op een moeilijk moment of als u tegen een burn-out aanzit. Op zulke momenten kunt u bij de Focuskamer terecht voor een luisterend oor, voor persoonlijke of emotionele coaching. De Focuskamer Amsterdam kan u ondersteunen op moeilijke momenten, zodat u uw problemen weer aankunt en het leven weer positief ziet. Op hun website vindt u alle informatie over hun holistische aanpak.

https://defocuskamer.nl/

Written by