Xento
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij diabetes: dé stok achter de deur voor diegenen die meer beweging behoeven

Wanneer u gediagnosticeerd bent met diabetes, ongeacht of dit recent was of niet, kunt u met voldoende beweging een positieve invloed op het beloop van uw ziekte uitoefenen. Beweging verkleint de kans op lichamelijke ongemakken en des te sneller u ermee aanvangt, des te meer vruchten u van deze beslissing zult plukken. Een sportschoolabonnement is niet nodig. Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede kan u middels speciale fysiotherapie voor diabetes op weg helpen. U neemt hierbij deel aan een twaalf weken durend groepsprogramma.

Begeleid bewegen inclusief leefstijladviezen

Soms heeft men behoefte aan meer beweging, maar weet men niet hoe dit precies aan te pakken. Wanneer u diabetes heeft en ook nog rekening dient te houden met uw insuline en bloedglucosewaarde, kunt u dit — begrijpelijkerwijs — als een extra drempel ervaren. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan u daarbij goed helpen. Het hierboven genoemde centrum heeft een speciaal groepsprogramma ontwikkeld waarin u niet alleen begeleiding ontvangt bij het bewegen, ook leefstijladviezen nemen een belangrijke plaats in het traject in.

Wat levert fysiotherapie bij diabetes u op?

Het gespecialiseerde centrum, waar ook behandelingen als dry needling in Veenendaal worden uitgevoerd, heeft een zeer professioneel en doeltreffend programma opgezet. Na deelname zult u een grotere botdichtheid hebben, net als een verbeterde glucosetolerantie, insulinegevoeligheid en een lagere bloeddruk. Ook profiteert u van de algemeen uit beweging voortvloeiende pluspunten die voor iedereen gelden, zoals vetverbranding en een fitter en minder vermoeid gevoel.

Een praktijk die de meest uiteenlopende klachten behandelt

Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede is dé praktijk waar u terechtkunt voor de meest uiteenlopende klachten. Naast fysiotherapie bij diabetes kunt u er ook terecht voor bekkenbodemtherapie en dry needling in Veenendaal. Op diabetes gerichte fysiotherapie wordt in tegenstelling tot behandelingen als dry needling in Veenendaal echter in groepsverband gegeven. U kunt bij het centrum zowel overdag als ’s avonds op werkdagen én op zaterdag terecht.