Xento
Image default
Eten en drinken

Rooksnippers kopen

Rooksnippers

Barbecueën wordt een nog grotere culinaire belevenis met het gebruik van rooksnippers. Er zijn verschillende soorten. Op die manier kan je uitzoeken welke soort er het beste past bij je stukje vlees of vis. Het maakt niet uit of je een groot stuk vlees lang en langzaam wil garen of dat je even snel een hamburger wil bakken. Je kan bij allebei het vlees een heerlijke unieke lichte rooksmaak meegeven.

 

Hoe gebruik je rooksnippers?

Het is vrij eenvoudig om je stuk vlees of vis een lichte maar heerlijke rooksmaak te geven. Het is wel belangrijk om eerst te kijken welke rooksnippers het meest geschikt zijn voor je stukje vlees of vis.   

Wil je bijvoorbeeld wat wild of gevogelte op de barbecue leggen dan zijn kersen rook snippers de beste optie. Neem wat van de snippers ongeveer een hele hand vol. Daarna pak je een stukje aluminiumfolie. Het is de bedoeling dat je de rookhoutsnippers in het aluminiumfolie verpakt. Vergeet niet een paar gaatjes in het folie te prikken. Daarmee zorg je ervoor dat het hele pakketje niet in een keer verbrand. Daarna leg je deze voorzichtig op de houtskool. Laat het maar zachtjes een beetje smeulen. Dit geeft uiteindelijk een heerlijke en bijzonder aangename rooksmaak aan je vlees of vis.

 

Waar kan ik rooksnippers kopen?

Wij hebben in onze webshop een ruim aanbod aan diverse soorten rookhoutsnippers. Deze zitten in een stevige afsluitbare zak waardoor ze goed droog blijven. Verkrijgbaar in zakken van 1Liter maar voor de echte BBQ liefhebber hebben we ook zakken tot maar liefst 5 kilo. De webshop is heel overzichtelijk en je kan per soort precies zien waar deze het meest geschikt voor zijn. Dat maakt lang zoeken overbodig en je kan daarna heel eenvoudig en snel de gewenste rooksnippers bestellen.

https://goedkoop-rookhout.nl/rookhout/