Xento
Image default
Eten en drinken

Gebakken Meerval Met Citroen Knoflook & Aardappelen

Meerval is een zoetwatervis die voorkomt in meren en rivieren. Meervallen smaken het lekkerst als ze worden gekookt met een mosterdzaad pasta. Dit recept gebruikt eenvoudige ingrediënten die in elke Indiase keuken verkrijgbaar zijn, zoals kurkuma en mosterdolie. Kurkuma wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als kookingrediënt in de Indiase keuken. Het is nu bewezen dat het een van de belangrijkste factoren is voor het sterke immuunsysteem van Nederlanders, aangezien kurkuma zowel ontstekingsremmende als antioxiderende eigenschappen bevat. Laten we nu het recept voor gebakken meervallen bekijken. In dit recept gebruik ik ook citroen, knoflook en roseval aardappels. Serveer dit als bijgerecht met gestoomde rijst.

Ingrediënten:

  • 2 hele meervallen
  • 2 el mosterdolie
  • Paar teentjes knoflook
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 3-4 voorgekookte Roseval aardappels, geschild en in plakjes
  • 1 el fijngehakte citroenbasilicumblaadjes
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • Snufje zwarte peper
  • Zout naar smaak

Bereiding:

  1. Maak de meerval schoon en was onder stromend water.
  2. Wrijf de vis in met kurkumapoeder en mosterdolie.
  3. Omdat de meerval een middelgrote vis is, mag je niets in de holte van de vis stoppen.
  4. Doe alle ingrediënten, vis, schijfjes citroen, knoflookteentjes en schijfjes aardappelen in een ovenschaal.
  5. Bestrooi met peper en fijngehakte citroenbasilicumblaadjes.
  6. In een voorverwarmde oven zetten gedurende 20 minuten.
  7. Serveer.

Porties: 2

Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u onder andere aardappels kopen voor dit recept.