Xento
Image default
Energie

Waterkoker of heet water kraan?

Kokend water uit de kraan, vroeger ondenkbaar maar nu de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen het kokende water komt tegenwoordig uit de kraan maar ook gekoeld en bruisend water zijn tegenwoordig erg in trend. Maar wat is zo’n kokend water kraan of ook wel heet water kraan nou eigenlijk?

Heet water kraan VS Kokend water kraan?

Veel personen gebruiken een van de 2 termen voor hetzelfde product. Echter gaat het bij een heet water kraan toch meestal over een kokend water kraan. Deze nieuwe 3-in-1 kranen zijn tegenwoordig razend populair en leveren zowel warm, koud én kokend water uit dezelfde kraan. Onder kokend water uit de kraan verstaan we water op een temperatuur van 98 tot 100 graden celcius omdat in sommige drukloze systemen 100 graden zorgt voor het verdampen van het water.

Er zijn ook kokend water systemen die je in kan stellen op de gewenste temperatuur, klik hier als je meer wil weten over heet water kranen die je in kan stellen.

Besparen bij een heet water kraan

Natuurlijk is het beschikken over direct kokend water enorm handig, maar is het ook daadwerkelijk duurzamer dan de waterkoker? Een waterkoker heeft een hoger energieverbruik dan een reservoir van een heet water kraan. Daarnaast houd een heet water kraan de boiler op temperatuur door innovatieve verwarmings technieken. Een heet water kraan bespaart dus in energie.

Watergebruik bij een waterkoker
Wanneer je water kookt met een waterkoker gebruik je meestal meer water dan je nodig hebt. Dit water gooi je meestal weg en hierdoor heb je een hoop verspilling van water. Bij een heet water kraan gebruik je alleen het water wat je nodig hebt waardoor je dus bespaart op het gebruik van water.

Andere voordelen ten opzichte van de water koker
Natuurlijk hoef je niet meer te wachten op kokend water, maar daarnaast heb je met de keuze voor een heet water kraan ook een mooie design kraan in je keuken, bespaar je een hoop tijd en ook een hoop ruimte. Je hebt geen waterkoker meer op je aanrecht staan en er zijn tegenwoordig super compacte reservoirs om de ruimte in het kastje te besparen.