Xento
Image default
Bedrijven

Digitalisering software

In 2021 zien we steeds minder bedrijven die gebruik maken van papier en de oude wijze van data verzameling. Vroeger werd alles in klapper en fysiek bijgehouden. Door de opkomst van de computers en het internet is dit steeds minder in gebruik. Er zijn echter nog altijd bedrijven die het op de oude wijze doen. Tegenwoordig heb je ook allerlei work instruction software, waarmee je de efficiëntie van het werk kan verhogen. Werkinstructies werden vroeger ook fysiek geschreven en dan ging je van alles met een kladblok af. Dit was vaak veel werk, waarna het papier vaak in klappers werd gedaan. De oude manier is natuurlijk ook goed, maar stukken minder efficiënt. Door gebruik te maken van een digitale werkinstructie kan je alles visualiseren en verbeteren voor jezelf en je werknemers.

Wat is een work instruction software?

Als we het hebben over work instruction software dan denken mensen vaak aan bepaalde procedures en processen. Een procedure is de manier waarop iemand te werk moet gaan. En de processen zijn de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden binnen het bedrijf. Bij een procedure wordt vaak ook de verantwoordelijke gekoppeld aan een taak. Zo weet je precies wie wat heeft gedaan. Met work instruction software kan je precies laten zien of beschrijven hoe een bepaalde taak moet worden uitgevoerd. Dit zijn vaak stapsgewijze en gedetailleerde stappen.

Voor wie is dit van belang?

Stapsgewijze en getailleerde stappen zijn van belang voor bijvoorbeeld nieuwe werknemers. Deze werknemers weten vaak niet hoe het er aan toe gaat op de werkvloer. Door ze de stappen visueel en digitaal te laten zien kunnen ze het veel makkelijker en sneller oppikken. Ook als ze even niet meer weten hoe iets moet kunnen ze het gemakkelijk opzoeken. Ook is het handig voor wanneer er een nieuw proces bij komt. Zo kunnen nieuwe en oude werknemers dit veel sneller leren.

https://ezfactory.nl/en/work-instruction-software/