Xento
Image default
Electronica en Computers

Nieuwe laptops voor het bedrijf? Wat doet u met de oude laptops?

Als bedrijf wilt u mee gaan met de tijd en dit betekent dat u steeds weer de nieuwste apparatuur en updates wil om zo productief mogelijk te blijven. Dit kan betekenen dat u op een gegeven moment de laptops die u hebt moet gaan inruilen voor betere versies zodat u en de werknemers weer goed aan het werk kunnen. Allemaal leuk natuurlijk steeds weer nieuwe producten aanschaffen, maar wat doet u eigenlijk met de oude apparatuur?  In deze blog worden u een aantal tips gegeven rondom het wegdoen van oude apparatuur.

Gooi de apparatuur absoluut niet weg!

Wat u absoluut niet moet doen is het zo maar weggooien van de apparatuur. Er zijn twee redenen waarom u dit niet moet doen. Ten eerste is het slecht voor het milieu en komen er veel schadelijke stoffen vrij bij het weggooien van apparatuur. Ook zorgt het ervoor dat er weer nieuwe apparatuur gemaakt moet worden en dat is ook slecht voor het milieu. Het tweede is dat u voor veel niet bruikbare producten, zoals laptops, nog een mooie prijs kan krijgen. Zonde toch om spullen weg te doen die nog restwaarde hebben.

Verkoop niet aan particulieren!

Bent u van plan om de apparatuur te verkopen en wilt u er een mooi prijs voor? Dan is het geen aanrader om aan particulieren te verkopen via bijvoorbeeld bepaalde verkoopplatformen. U kunt dan waarschijnlijk wel een mooie prijs krijgen voor de apparatuur, maar het gaat u veel tijd en energie kosten die u ook aan andere activiteiten kan besteden. Daarbij kunt u ook via deze platformen worden opgelicht of kan de betaling lang duren.

Laat uw laptops opkopen

Heeft u een groot aantal laptops staan en wilt u er zo snel mogelijk vanaf, zonder veel moeite te doen en er ook nog een mooi prijsje voor krijgen? Dan is het een aanrader om de laptops te laten opkopen door een IT professional. Er zijn verschillende partijen die deze dienst aanbieden en die grote getalen laptops en andere apparaten opkopen. Deze partijen komen de apparaten op locatie ophalen, verwijderen of vernietigen de data, geven u een mooie offerte en verkopen daarna de apparaten weer door. Het laten opkopen zal u weinig tijd en energie kosten, maar gaat u waarschijnlijk wel minder geld opleveren dan als u elke laptop apart gaat verkopen.

Laat uw laptops recyclen

Zijn de laptops echt niet meer bruikbaar? Ook dan hoeft u deze niet weg te gooien. Uw laptops laten recyclen is dan een betere optie. Veel van de partijen die laptops opkopen zorgen ook voor recycling van apparaten. Zij nemen de apparatuur in, gaan de verschillende onderdelen na of er nog iets bruikbaar is en recyclen dan de rest. U kunt ook hier nog een prijs voor uw apparatuur krijgen en u bent daarnaast zeer milieubewust bezig. Deze partijen hebben namelijk bepaalde manieren om de grondstoffen niet verloren te laten gaan en geen schadelijke stoffen uit te stoten.

Vergeet de data niet!

Iets wat u absoluut niet mag vergeten is de achtergebleven data op de laptops en andere apparatuur. Nu zult u misschien wel bepaalde data overzetten en proberen te verwijderen, maar er zijn genoeg slimme mensen die de data als nog terug kunnen halen. Ook dan is het goed om de laptops te laten opkopen of recyclen. Deze IT professionals hebben namelijk bepaalde programma’s en methodes om de data te verwijderen of vernietigen van de datadragers.