Xento
Image default
Electronica en Computers

Narrow casting voor aandacht

Onze communicatie is steeds meer visueel ingesteld. De digitale communicatie gaat steeds verder, zoals boeken die worden vervangen door e-books. Narrow casting is ook een digitaal communicatiemiddel. Voorheen zagen we dit fenomeen nog niet zo vaak. Dat kwam omdat narrow casting gebruik maakt van beeldschermen en die waren enkele jaren geleden nog vrij kostbaar. Doordat deze beeldschermen tegenwoordig aanzienlijk goedkoper zijn geworden, wordt narrow casting voor steeds meer ingezet door bedrijven en organisaties. Wat doet narrow casting en hoe werkt het? We leggen het u hieronder in het kort uit.

Wat is narrow casting

Narrow casting is het tegenovergestelde van broadcasting. Broadcasting kennen wij allemaal; het verspreiden van nieuws en informatie welke niet plaatsgebonden is en voor het grote publiek toegankelijk. Een simpel voorbeeld is de televisie. Hierop zien we in Nederland allemaal hetzelfde. Narrow casting kunt u ook zien als een uitzending. Echter deze is op beperkte plaatsen te zien. En bovendien is die informatie niet voor het grote publiek, maar voor een specifieke doelgroep. U heeft vast al eens kennis gemaakt met narrow casting. Denk bijvoorbeeld aan de wachtkamer in een ziekenhuis. Hier hangen vaak grote schermen waarop informatie te zien is over het ziekenhuis zelf, wachttijden, informatie over bepaalde afdelingen etc.

Hoe werkt het

Stel dat u een bedrijf heeft. U kunt uw medewerkers uitermate goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen het bedrijf door bijvoorbeeld een scherm te plaatsen in de kantine. Zo informeert u uw medewerkers over vacatures, introduceert u een nieuwe medewerker, verstrekt u informatie over een nieuw product of kondigt u een jubileum aan. Hiervoor heeft u drie dingen nodig: een beeldscherm, een player en software waarmee u uw informatie samenstelt en vormgeeft. Deze software is bijzonder gebruiksvriendelijk. Op verzoek kan de leverancier als jfad u hier ook een training voor aanbieden.

Bezoek de website voor meer info :