Xento
Image default
Dieren

De kat registreren: belangrijk voor iedere eigenaar

Iedereen heeft het beste met zijn huisdier voor. Dit is vooral terug te zien aan de speeltjes en andere attributen die in huis gehaald zijn om het dier zoveel mogelijk plezier te geven. Echter is er een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd gezien wordt. De chip van de kat registreren wordt namelijk niet door iedereen gedaan. Veel katten die op straat gevonden worden kunnen hierdoor niet teruggebracht worden naar de eigenaar. Door de chip vanaf de eerste dag te registreren in de databank zorg je ervoor dat jouw kat altijd thuiskomt. Hoe je de chip het beste kunt registreren en welke voordelen er zijn lees je hieronder.

De chip laten zetten 

De kat registreren kan alleen als er een chip in de kat is geplaatst. De katten bij fokkers en uit het buitenland moeten altijd voorzien zijn van een chip. Als je een kat ergens anders aanschaft kan het zijn dat het dier nog geen chip heeft. De dierenarts zal deze dan plaatsen, waarna jij hem thuis moet registreren bij een erkende databank. Zorg dat je de gegevens up to date houdt, zodat na verhuizing de kat ook bij jou terugkomt. Je kunt dan jarenlang genieten van de kat. 

De kat registreren is eenvoudig 

De kat registreren kan op de website van diverse databanken. Je krijgt dan een aantal vragen die je moet beantwoorden. Zo moet je het chipnummer invullen en aangeven wat voor dier het is. Ook krijg je een aantal vragen over kenmerken van de kat en jouw persoonsgegevens. Door alle stappen te doorlopen staat jouw kat geregistreerd bij de databank. Je kunt ook nog een penning aanvragen. Op deze penning staan jouw contactgegevens zodat je in noodgevallen altijd gebeld wordt. Bij vermissing van de kat kun je jouw kat ook in de databank als vermist aangeven. Bij de vondst word je direct gebeld. Vergeet dus niet jouw kat te registreren.

 

https://www.petlook.nl/kat-registreren/