Xento
Image default
Dienstverlening

Wat is een isolatieglaseenheid?

Isolatieglas heeft twee glasplaten die worden gescheiden door een inert gas. De gaslaag verspreidt de warmteoverdracht, waardoor het raam energiezuiniger wordt. Isolatieglas wordt ook wel “dubbele beglazing” of “isolerende beglazing” genoemd. Ramen zijn een grote bron van warmteverlies in een huis – maar wie wil er in het donker leven? Dat is voor de meeste mensen een uitgesproken no go natuurlijk. Fleur een huis op zonder aan energie-efficiëntie in te boeten met geïsoleerd glas. Isolatieglaseenheden (IGU’s) voorkomen warmteverlies via uw glazen deuren en ramen. De units bestaan ​​uit twee glasplaten die zijn gescheiden door een inert gas. De isolerende laag die door het gas tussen de ruiten wordt aangebracht, verspreidt de warmteoverdracht. De meeste moderne huizen en gebouwen van tegenwoordig gebruiken eigenlijk altijd isolatieglas. De ramen bieden dezelfde voordelen als ramen met één ruit, maar dan met energie-efficiëntie die huiseigenaren helpt geld te besparen.

 

Prestaties van isolatieglaseenheid

Kou of juiste warmte zijn een bekend probleem als het gaat om energie-efficiëntie bij enkel glas. Door de temperatuur van de omgevingslucht binnenshuis van buiten geïsoleerd te houden, helpen deze ramen uw energierekening te verlagen. De prestatie van isolerend glas wordt bepaald door de dikte van het glas en de isolatieruimte tussen elke ruit. Om de situatie nog verder te verbeteren, kunnen raamcoatings worden gecombineerd met ramen om een ​​efficiënt raam te creëren dat ook zonlicht reflecteert in warme klimaten of zelfs zonlicht absorbeert en vasthoudt in koudere klimaten. Coatings worden aangebracht aan de binnenkant van ramen om UV-licht terug in huizen te reflecteren om warmte vast te houden, of aan de buitenkant om te voorkomen dat zonlicht een huis opwarmt. Voor maximale prestaties kunnen meerdere oppervlakken van het glas worden gecoat, hoewel dit hogere kosten met zich meebrengt. Bij dubbele beglazing zijn er vier oppervlakken die kunnen worden gecoat.

 

Locatie van geïsoleerd glasraam

Niet elk raam in een huis heeft dezelfde coating nodig. Ramen op het zuiden zien de meeste blootstelling aan de zon en hebben mogelijk andere coatings nodig dan een raam op het noorden. Afhankelijk van het budget kunnen huiseigenaren het praktischer vinden om te investeren in efficiëntere ramen voor op het zuiden.