Xento
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van voegwerk laten uithakken

Er zijn talloze redenen waarom mensen voegwerk laten uithakken. Of het nu gaat om het verbeteren van de uitstraling van de gevel of het verstevigen van de muur: het is altijd een goed idee om de klus aan een betrouwbare professional over te laten. Wat dat betreft is Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel (Noord-Brabant) een uitstekende keuze. Meer weten? Lees dan verder.

Waarom is voegwerk belangrijk?

Je denkt misschien dat voegwerk alleen belangrijk is om een muur er netjes afgewerkt uit te laten zien, maar niets is minder waar. De gevulde voegen spelen een cruciale rol in het garanderen van de stabiliteit van de gevel. Zo zorgen ze er onder andere voor dat het regenwater zich niet tussen de stenen nestelt, maar netjes langs de muur naar beneden loopt. Op die manier wordt voorkomen dat de stenen beschadigd raken en de muur als gevolg daarvan minder stevig wordt. Helaas wordt het voegwerk door regen of extreme temperaturen in der loop der tijd vaak toch langzaam maar zeker aangetast. De hoge zuurgraad in het regenwater maakt het materiaal poreus, waardoor het steeds verder gaat afbrokkelen. Dit geeft de gevel niet alleen een onaantrekkelijke uitstraling, maar doet zoals gezegd dus ook af aan de stabiliteit van de muur. In dat geval is het verstandig het voegwerk te laten uithakken en vervangen door nieuwe voegen.

Hoe gaat gevelrenovatie in zijn werk?

Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel is gespecialiseerd in het herstellen van gevels in allerlei soorten en maten. Ze gaan als volgt te werk:

  1. De eerste stap is het voegwerk uithakken. Dit gebeurt met een speciale machine die de voegen snel en eenvoudig in kleine stukjes hakt.
  2. Vervolgens worden de resten verwijderd met een hogedrukreiniger.
  3. Wanneer de voegen helemaal schoon zijn, wordt het nieuwe voegwerk aangebracht.

Hoewel dit eenvoudig klinkt, is er veel voorbereiding en expertise nodig om het correct uit te voeren. Gelukkig kun je dit met een gerust hart aan Van den Bogaart overlaten.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/