Xento
Image default
Dienstverlening

Waarom kies je voor de Mediator in Maastricht?

Wanneer kies je voor de mediator uit Maastricht? Je bent samen met je partner de liefhebbende ouders van een prachtige dochter en een net zo prachtige zoon. Maar je merkt al een tijdje dat de liefde tussen jou en je partner verdwenen is. Jullie hebben daarom besloten te willen scheiden. Als ouders besluiten gescheiden van elkaar ieder hun eigen weg te willen gaan bewandelen, zijn jullie vanuit de wet verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Chantal Gerardu en Miranda Möhlmann van Buitengewoon Mediation zijn als mediator werkzaam in Maastricht, Sittard en Geleen. Zij stellen samen met jullie graag een ouderschapsplan op. Als jullie mediator doen zij er alles aan om jullie scheiding tot in de puntjes te regelen. Een ouderschapsplan bevat alle relevante afspraken als het gaat om de zorg voor jullie kinderen. Maar niet alleen de zorg om jullie kinderen wordt door de mediators uit Maastricht vastgelegd, ook gemaakte afspraken over de opvoeding van jullie kinderen leggen zij voor jullie vast. Uitgangspunt voor Chantal en Miranda is altijd een goede verdeling in taken op het gebied van de zorg en opvoeding van jullie kinderen. Klik hier 

Wat legt de Mediator in Maastricht vast in een ouderschapsplan?

De Mediator in Maastricht, Sittard en Geleen legt voor jullie een aantal door de wet vereiste belangrijke zaken vast in dat ouderschapsplan:

  • Hoe de zorg- en opvoedtaken onderling evenredig worden verdeeld wanneer er sprake is van co-ouderschap na de scheiding;
  • Hoe de omgangsregeling voor de niet-gezaghebbende ouder is geregeld.
  • Hoe jullie met elkaar alle belangrijke zaken met betrekking tot jullie kinderen in de toekomst als gescheiden ouders gaan bespreken en overleggen. Als voorbeeld noemen we de schoolkeuze van jullie kinderen.
  • Hoe jullie de kosten voor de verzorging en de opvoeding van jullie kinderen verdelen.

Welke zaken kan de Mediator in Maastricht nog meer voor jullie vastleggen?

Verder kan de Mediator in Maastricht, Sittard en Geleen voor jullie nog een aantal andere zaken vastleggen in jullie persoonlijke ouderschapsplan. Zoals bijvoorbeeld dringende huisregels, afspraken over school denk aan brengen en / of halen, afspraken over sport, eten, vakanties. Hoe denken jullie de speciale dagen (verjaardagen, kerstmis) door te brengen.

Chantal en Miranda zullen jullie ook op het hart drukken dat hoe mooi een ouderschapsplan ook op papier is, dat het juist heel belangrijk is om deze vastgelegde afspraken ook zorgvuldig na te leven. Immers een prachtig plan, opgesteld door de meest kundige Mediators in Maastricht, Sittard en Geleen heeft pas toegevoegde waarde als iedereen zich eraan houdt.

Bezoek de website voor meer info :