Xento
Image default
Dienstverlening

Hoeveel kost het om een groepenkast te vervangen?

Hoeveel kost het ongeveer om zelf een groepenkast laten vervangen en hoeveel kost het om een elektricien een groepenkast voor je te laten vervangen. Er zit wel een prijsverschil in. Het kost meer geld als een elektricien voor jou een groepenkast gaat installeren maar je weet wel 100% zeker dat niks fout is geïnstalleerd en dat er niks raars kan gaan gebeuren. Je kan zelf ook natuurlijk de groepenkast vervangen, maar er is meer kans dat er iets fout kan gaan. Je hebt misschien een kabel over het hoofd gezien of je hebt het apparaat kapot gemaakt per ongeluk. De groepenkasten hebben ook allemaal een andere prijs. De prijzen hebben te maken met het merk, kwaliteit en hoeveel de groepenkast aan kan. 

Groepenkast vervangen zonder elektricien 

Het kan echt verschillen van prijs. Het kan van zo ongeveer 200 tot en met 800 euro gaan. Het heeft te maken met wat allemaal op de groepenkast kan. Sommige groepenkasten zijn een 1 fase groepenkast en een andere is een 3 fase groepenkast. Dat heeft te maken met hoeveel stekkers op een groep aangesloten kan worden. De groepenkasten kosten zoveel omdat er veel verschillende elektra dingen in zitten. Veel kabels en een moederbord dat niet mag storen. Als het gaat storen dan heb je geen stroom voor een lange tijd.

Groepenkast vervangen door een elektricien 

De prijs is ook verschillend per elektricien. Het kost ongeveer 50 euro per uur voor een elektricien om een groepenkast laten te vervangen. Je weet wel 100% dat je er echt niks geïnstalleerd is wat er eigenlijk niet moest zijn. Het kan dan van 250 tot en met 850 euro kosten om een groepenkast te vervangen. De erkende elektriciens kosten ook meer dan een normale elektricien die niet heel bekend is.