Xento
Image default
Dienstverlening

Hoe maak je een vakantie tijdens corona gezellig?

In 2020 en 2021 hebben we wel even voldoende binnen gezeten, maar toch moeten we rekening blijven houden met maatregelen. We geven je 4 leuke ideeën om te doen in de vakantie. Uiteraard zijn ze ook geschikt in tijden zonder pandemie.

Spelletjes

Als je binnen moet blijven zit er niets anders op dan het gezellig maken met de dingen die je tot je beschikking hebt. Misschien heb je nog wel een hoop gezelschapsspelletjes die je normaal niet meer gebruikt. Ze zijn ideaal om de kerstdagen en de rest van de vakantie door te komen. Heb je vel geduld: dan kun je ook wat oude puzzels van zolder halen. Je kunt ook een 7 persoons auto huren en samen carpool-karaoke houden. Zet je camera op het dashboard en neem het hele feestje op. Gegarandeerd wordt de aftermovie net zo leuk als de karaoke zelf.

Fonduen

Een chocolade- of kaasfondue zijn uitermate geschikt om op te warmen na een dag een 7 persoons auto huren en een lange wandeling maken. Pandemie of niet: er moet tenslotte gegeten worden. Zeker in deze tijd mag je genieten van wat extra comfort food.

Auto huren

Je kunt ook een 7 persoons auto huren als je met een grote vriendengroep bent. Ga er samen een dagje mee touren of rijdt met zijn allen naar jullie vakantiebestemming. Je hoeft niet het land uit om een beetje een vakantiegevoel te krijgen. Een vakantiehuisje huren voor een weekend of midweek is net zo gezellig.

Op vakantie in eigen land

Deze sluit misschien aan bij de tip: ga er op uit in eigen land. Dit kan op allerlei manieren. Gelukkig heeft Nederland veel te bieden: fijne natuurgebieden en een beetje heuvelland in het zuiden, uitermate geschikt om lange wandelingen te maken. We hebben hier weliswaar geen super grote  steden à la New York of Hong Kong, maar onderschat de charme van steden als Maastricht en Nijmegen niet.