Xento
Image default
Bedrijven

Zo krijg jij jouw bankbekleding weer zo goed als nieuw!

Heerlijk na een lange dag werken op de bank neer kunnen ploffen of samen met je gezin genieten van een leuke film. Op een bankstel of relaxstoel zitten we dagelijks, waardoor deze er na verloop van tijd versleten uit kan gaan zien. Het is dan ook geen gekke gedachte dat je bank en stoelhoezen af en toe een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Met een stoelhoes heb je geluk, want deze kun je gemakkelijker reinigen. Maar waar moet je op letten als je deze bank- of stoelbekleding gaat reinigen? In dit artikel zijn alle tips voor jou op een rijtje gezet.

Kennis is macht

Hoewel het comfort het belangrijkste aspect is, is het ook belangrijk om te letten op het materiaal dat je kiest. Wanneer je het materiaal van de bank kent, is dit een groot voordeel wanneer je het bankstel gaat reinigen. Als je niet zo goed hebt opgelet tijdens de aankoop van het bankstel of de stoelhoezen, dan kun je het beste kijken op de website van de fabrikant. Om je een indicatie te geven: de meeste hoezen zijn gemaakt van katoen, viscose, leer of microvezel.

Stofzuigen

Voordat je aan de haal gaat met allerlei reinigingsmiddelen, is het verstandiger om met de opzetborstel van je stofzuiger de bank schoon te maken. Meestal krijg je hiermee lichte vlekken en stof al gemakkelijk weg. Hierdoor komt er minder snel stof in de bank, wat bijdraagt aan de levensduur van je bank.

Testen

Wanneer je een reinigingsmiddel hebt gekozen voor je bankstel en eventuele stoelhoezen, dan is het belangrijk om deze eerst te testen. Test deze altijd op een onopvallend deel van de bank of stoel, zodat je kunt vaststellen wat het reinigingsmiddel doet met de kleur en het materiaal. Je wil natuurlijk voorkomen dat je bank verkleurt of dat het materiaal van je bank wordt aangetast.

Wassen

Als je afneembare hoezen hebt voor je bank of stoel dan kun je deze reinigen door deze te wassen in je wasmachine. Let er wel op dat je deze nooit wast boven de aangegeven temperatuur. Hierdoor kan de hoes krimpen, waardoor deze niet meer op je bank of stoel past.