Xento
Image default
Bedrijven

Welke sport past bij jou?

Een mens is niet gemaakt om stil te zitten, zeggen ze wel eens. Toch is de ene persoon meer blij met beweging dan een ander. Het gaat er voornamelijk om dat je menselijke bewegingsapparaat het goed genoeg doet, zonder er last van te hebben. Maar, voor sommige mensen is het ook ontzettend leuk om maximale prestaties te behalen met het lichaam. Gelukkig zijn er ook heel veel verschillende sporten. Wil jij een idee krijgen van welke sport bij jou past?

Lichtmasten van sportvelden maken je blij

Ben jij al blij als je de lichtmasten van sportvelden ziet? Wellicht ben jij dan alleen al blij van het idee van sport. Het gaat er dan echter om als je die lichtmasten van sportvelden voor je ziet of je dan jezelf of een ander ziet sporten. Als de lichtmasten van de sportvelden vooral indruk maken, omdat je anderen daar ziet sporten, past het sporten op het veld wellicht toch niet bij jou. Gelukkig zijn er dan nog een heleboel andere sporten…

Teamsporten en wel of geen gevaar?

Het is belangrijk om na te gaan bij jezelf, welk aspect van sporten je aanspreekt. Gaat het om het samen sporten of zie je jezelf liever in je eentje sporten? Daarnaast is ook de vraag wat je fysiek aantrekt in sporten. Houd je van conditiesporten zoals hardlopen of maakt een berg beklimmen je meer blij? Sommige mensen houden namelijk wel van een bepaalde kick.

Kortom? Als je weet wat je aantrekt in sporten, dan ontdek je al snel wat bij jou past. Twijfel je? Dan kun je altijd wel ergens een begin maken met een sport. Dan zie je gaandeweg vanzelf wel of de sport leuk is voor je.

Is wandelen sporten?

Daarover zijn de meningen verdeeld. Wandelen is in ieder geval bewegen en dat is goed voor je lichaam. Zeker als geen enkele sport je blij maakt, kan wandelen een fijn alternatief zijn. Het voordeel is ook dat je er niks voor nodig hebt. Je kunt zo de deur uit en gaan…