Xento
Image default
Aanbiedingen

Tips voor goede kleding voor als je motor gaat rijden

Als je motor gaat rijden, is de juiste attributen aantrekken belangrijk. Rijden op een motor is natuurlijk heerlijk, je kunt gewoon tussen de auto’s door en het voelt een stuk vrijer in de buitenlucht. Het is wel belangrijk dat je hiervoor dan ook de juiste kleding aantrekt. In sommige gevallen is het zelfs verplicht, en daarom is het altijd handig deze aan te schaffen voor je gaat lessen voor de motor. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden opgesomd: 

 

Een goed motorpak of motorjas

Als je gaat rijden is een goed motorpak of een goede motorjas essentieel.  Een goede motorjas is een stevige jas die je niet alleen beschermt, maar ook goed warm houdt tijdens het rijden. Je kunt ook kiezen voor een motorpak, waarbij je benen en bovenlichaam in pak zitten zodat je geheel beschermd bent. Een paar schoen en goede helm erbij en je bent veilig tijdens het rijden. Motorpakken zijn sowieso handig om te hebben voor als je langere stukken gaat rijden en graag beschermd bent tegen alles. 

 

De juiste schoenen

Er zijn speciale schoenen voor op de motor. Meestal zijn dit laarzen of hogere schoenen die stevig zijn en ervoor zorgen dat je goed kan blijven rijden.  De juiste schoenen inslaan is altijd goed om te doen, omdat je beter niet met je sneakers en al zeker niet met je slippers op de motor moet stappen. Koop daarom goede motorschoenen of -laarzen, zodat je zeker weet dat je de juiste en stevigste schoenen voor op de motor hebt. 

 

Een beschermende helm

Natuurlijk hoort bij het motorrijden ook een motorhelm. Een motorhelm is zelfs verplicht. Motorhelmen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld de systeemhelm voor lange afstanden of de integraalhelm voor extra stevigheid. Hoe dan ook is een helm belangrijk om te hebben, voor bescherming als je valt en als bescherming tegen de wind en de beestjes.