Xento
Image default
Bedrijven

Welke periode in het jaar is het beste om je woning te verkopen

Wanneer je je huis gaat verkopen wil je dit natuurlijk in de best mogelijke periode doen, je wilt immers de beste prijs krijgen voor je huis. Er zijn zeer zeker periodes waarin het beter is om je huis te verkopen, het is namelijk zo dat je in bepaalde periodes meer voor je huis krijgt. Hieronder is meer te lezen over de beste periodes om je huis in te verkopen. Ben je al opzoek naar een makelaar? Kijk bij Trechousing.

Zon

De zon doet erg veel met mensen, het is namelijk een gegeven dat mensen een stuk vrolijker zijn wanneer de zon schijnt. Het voorjaar en de zomer zijn daarom de perfecte periodes om je huis te verkopen. In het voorjaar komen huizen er ook een stuk aantrekkelijker uit te zien, een huis ziet er namelijk mooier uit wanneer het zonlicht naar binnen schijnt en de tuin vol in de bloei staat. Ook hakken mensen hierdoor eerder de knoop door omdat ze zo enthousiast zijn. 

Net na de zomer

Net na de zomer kan het ook heel handig zijn om je huis te gaan verkopen, in deze periode is er namelijk ook veel vraag naar huizen. Na de zomer vinden er namelijk helaas heel wat scheidingen plaats, dit is vaak het gevolg van de zomervakantie. Mensen zitten namelijk voor een langere tijd met elkaar en dit gaat niet altijd goed. Wanneer mensen scheiden zijn ze uiteindelijk dus ook op zoek naar een nieuw huis. 

Niet verkopen

Er zijn zeker ook maanden waarin het niet handig is om je huis te verkopen. Dit is rond de feestdagen en de maanden januari en februari, het is in deze periode namelijk vaak niet zo mooi weer en mensen zijn druk met alle feestdagen. Je kunt dus het best een paar maanden wachten en je huis verkopen in het voorjaar.