Xento
Image default
Bedrijven

Wat is een Power BI Dashboard?

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een handige en visuele manier om uw statistieken of andere belangrijke elementen weer te geven? BI dashboarding kan u daarbij helpen. In dit artikel leest u meer over wat het is en hoe het gebruikt kan worden. 

Wat is BI Dashboarding?

BI Dashboarding is een eenzijdige pagina waar je de belangrijkste onderdelen van een verhaal kan vertellen aan de hand van visualisaties zoals grafieken, het wordt ook wel een canvas genoemd. Hierin kunnen je werknemers of klanten gemakkelijk de belangrijkste informatie terugvinden over een onderdeel waar bijvoorbeeld een uitgebreid rapport over is geschreven. Niet iedereen zal tijd hebben om dit hele rapport te lezen. Hierdoor kan een Power BI Dashboard erg van pas komen om het zo overzichtelijk mogelijk te houden maar dat mensen wel meteen snappen waar het over gaat en wat er is onderzocht. 

Wat staat er in een Power BI Dashboard en hoe kan ik dit gebruiken?

Je kan verschillende tegels toevoegen met hierin de belangrijkste informatie zoals opbrengsten, verkoopkansen en de mogelijke winst. Tegels zijn de visualisaties die je toevoegt aan het BI Dashboard, dit kan dus van alles zijn. Meestal wordt het gebruikt om een overzicht te creëren, dit is ook waarom het maar uit een pagina bestaat. Verschillende rapporteringen kunnen hiervoor gebruikt worden als basis, zo kan bijvoorbeeld het Power BI Dashboard iedere dag of week worden aangepast om zo de gezette KPI bij te houden en te zien of u deze gaat halen aan het einde van de maand of het kwartaal.

Daarnaast is het heel eenvoudig om deze zo te presenteren aan collega’s in plaats van verschillende rapporten erbij te moeten pakken en de data zo te ontcijferen. BI Dashboarding kunt u zelf maken of uitbesteden aan een bedrijf wat hierin is gespecialiseerd om tijd te besparen. Zo kunt u het daarna eenvoudig zelf in gebruik nemen of presenteren.

https://dataanalytics.nl/power-bi-dashboard/