Xento
Image default
Bedrijven

Wandelen door winkelstraten

Het is een heerlijk gevoel dat als u door winkelstraten loopt of gewoon een wandeling langs de grachten maakt in Amsterdam, u er zich thuis voelt. Dat is te bereiken door ervoor te zorgen dat er leuke en nuttige objecten worden gebruikt. Ook voldoende groen maakt een straat aantrekkelijker. In Amsterdam zijn over het algemeen langs de grachten veel bomen geplant die niet te groot worden, maar wel voor een goede sfeer zorgen.

Het gebruik van straatmeubilair

Wanneer u door winkelstraten loopt, dan ziet u straatmeubilair dat ervoor moeten zorgen dat u er aangenaam kunt winkelen. Tot het straatmeubilair behoren brievenbussen, banken, prullenbakken, urinoirs, lantarenpalen en verkeerslichten. Straatmeubilair zoals plantenbakken worden veelvuldig toegepast. Ze dienen niet alleen voor het opvrolijken van de winkelstraat, maar worden ook vaak gebruikt om het verkeer af te remmen. De fietsende personen moeten langzamer rijden door de plantenbakken. Banken zijn in winkelstraten belangrijk. Vaak ouderen lopen regelmatig door winkelstraten. Wat is er dan nog heerlijker om op de bank te kunnen genieten van een ijsje als het warm is.

Het voorkomen van voertuigen in de winkelstraten

Door het plaatsen van uitneembare palen kan het rijden van auto’s door de winkelstraten onmogelijk worden gemaakt. Omdat de winkelstraten op bepaalde tijden open moeten zijn om de winkels te kunnen bevoorraden, wordt de uitneembare paal verwijderd. Dat kan worden gedaan door een medewerker van de gemeente. Op een vast tijdstip worden de palen teruggeplaatst, zodat het winkelende publiek weer heerlijk door de winkelstraten kunnen lopen. De palen worden aan het begin van een winkelstraat geplaatst. Er is bij het plaatsen van de uitneembare palen rekening gehouden dat er gemakkelijk kinderwagens en rolstoelen langs kunnen. Ook personen van de ambulance en brandweer kunnen deze palen verwijderen. Wanneer er een spoedgeval is, dan moet het niet zo zijn dat men moet wachten, totdat er iemand van de gemeente komt om de palen te verwijderen.

Het opbouwen van een gezellige en veilige winkelstraat

Wanneer men weet wat er gedaan moet worden zal dat eerst in een RAW-besteksystematiek worden vastgelegd. Het is in Nederland een juridisch stelsel dat gebruikt wordt voor het samenstellen van contracten in de grond-, weg,- en waterbouwsector. Door op deze manier te werk te gaan, zal de uitvoerder die de winkelstraten in orde moet maken precies weten waar hij aan toe is. Klik hier voor meer info als u precies wilt weten hoe een winkelstraat kan worden opgebouwd. De aannemer die de opdracht heeft gekregen om de winkelstraat zo te maken, zoals is vastgelegd, zal er alles aan doen om dat tot stand te brengen.