Xento
Image default
Bedrijven

Vloerbescherming voor je stoelen

Wanneer je een houten vloer in je huis hebt of een andere gladde vloer dan weet je waarschijnlijk wel dat je stoelen behoorlijke krassen kunnen maken op die vloer. Erg vervelend, zeker als je vloer nog niet zo oud is. Je hebt er niet over nagedacht toen je de stoelen in gebruik nam, maar nu vallen de krassen toch wel op. Het stoort je en je wil er graag iets aan doen. Een vloerbeschermer is dan een goede oplossing. Een vloerbeschermer gaat namelijk de krassen op de vloer tegen. Vaak is een vloerbeschermer ook niet te zien. Ben je benieuwd welke vloerbeschermers er zijn voor jouw vloer? Lees dan verder.

 

Gladde vloeren

Je hebt op je gladde vloer last van krassen door de stoelen. Onder gladde vloeren wordt verstaan de vloeren van: PVC, leisteen, vinyl, rubber, zeil, linoleum, gietvloeren, marmoleum, coatingvloer, kurk, gepolijst en gezoet natuursteen, vlakke tegels en plavuizen. Naast dat je een gladde vloer hebt, ligt het ook nog eraan wat voor soort stoelpoten je hebt. Dit kan namelijk een verschil opbrengen in de uiteindelijke vloerbeschermer die je moet bestellen. Je kunt houten poten hebben, maar ook stalen poten. Ook kan het zijn dat je een buisframe hebt of een ronde stalen poot. Met houten poten op een gladde vloer heb je meerdere opties. Zo heb je zelfklevende viltjes, maar ook een ronde glijnagel met vilt en schroef, een vervangend beschermvoetje of een ronde glijnagel met teflon en schroef. Met een buisframe heb je de optie om een zelfklevende vloerbeschermer aan te brengen. Deze zijn er in meerdere vormen en maten. Wanneer je ronde stalen poten hebt, kun je kiezen voor een vloerbeschermer in de vorm van een omsteekdop PVC, omsteekdop schuin of een insteekdop. Als je stalen poten heb je als optie om een vierkante insteekdop te gebruiken, maar ook zelfklevende viltjes kunnen hier een optie zijn. Natuurlijk zijn er voor ieder soort poot nog meerdere opties te vinden. Hiervoor kun je eens kijken op de website van stoeldop shop.

 

Houten vloeren

Je kunt ook last hebben van krassen op een houten vloer. Onder houten vloeren wordt verstaan de vloeren van: hout, parket en laminaat. Naast dat je een houten vloer hebt, ligt het ook hier nog eraan wat voor soort stoelpoten je hebt. Dit kan ook nu weer een verschil opbrengen in de uiteindelijke vloerbeschermer die je moet bestellen. Je kunt houten poten hebben, maar ook stalen poten. Ook kan het zijn dat je een buisframe hebt of een ronde stalen poot. Over het algemeen zijn op houten vloeren dezelfde opties mogelijk als op gladde vloeren. Ook hier zijn er voor iedere soort poot nog meer opties te vinden.