Xento
Image default
Bedrijven

Verrassend tips voor meer plezier

Rennen, rennen, vliegen, vliegen, vliegen… En, waar doe je het eigenlijk voor? Als het goed voelt, is het natuurlijk helemaal prima. Soms heb je een periode dat het nu eenmaal wat drukker is. Daarnaast kan, als je de juiste motivatie hebt, het ook zo zijn dat je ervan geniet dat je druk bent. Maar, meestal vergeten veel mensen dan om het plezier te houden.

Het nu van plezier

Het nut van plezier kun je maar beter niet onderschatten. Niet voor niets zijn de drukke periodes vaak kort. Als het namelijk over een langere tijd gaat, loert het gevaar van bijvoorbeeld een burn-out. Het gaat echter niet per se mis, omdat het druk is. Het probleem is meestal dat het plezier eruit is gesijpeld. En, als jij jezelf daar maar lang genoeg van onthoudt, dan krijg je vroeg of laat daarvan de rekening.

Rekken strekken en… wijnrekken

Die laatste zag je waarschijnlijk niet aankomen. Het punt is dat het plezier vaak zit in de spontane meer verrassende dingen. Je weet allemaal wel dat bewegen, rekken en strekken goed voor je is. Maar, stel nu dat wijnrekken jou op de één of andere manier jou ontzettend aanspreken. Je vindt ze gewoon mooi. Dan kan het aanschaffen van wijnrekken, zomaar eens het begin zijn van een hobby. En een hobby is nu juist onderscheidend van alles wat moet. Met een hobby moet je niks. Je doet het gewoon, omdat je het leuk vindt. Het kan zomaar zijn dat die wijnrekken een voorbode zijn van een gezellige wijnproeverij bij jou thuis.

Pap en krenten

Heb je veel saai werk, waar geen doorkomen aan lijkt? Dan noemen we dat ook wel de pap. Probeer het dan af te wisselen met leuker werk: de krenten. Probeer dus zover dat gaat de leuke klusjes af te wisselen met de minder leuke klussen. Het geheim zit hem namelijk veelal niet in timemanagement, maar in energieverdeling. Zorg ervoor dat je niet leegloopt. Anders verlies je namelijk het plezier in het werk. Heb je werk waar je het niet lukt om het plezier te behouden, omdat het best saai is? Probeer dan of je misschien een andere baan erbij kunt nemen. Wellicht kun je beide parttime doen. Als het echt niet wil, is misschien ander werk een optie. Verder kun je ook nog kijken of een leuke hobby ernaast, met bijvoorbeeld wijnrekken, iets is voor jou.

https://www.wineandbarrels.nl/shop/5-wijnrekken/