Xento
Image default
Bedrijven

Van Oost- naar West-Brabant: op deze 10 plekken moet je een tussenstop maken

Wil je door Noord-Brabant touren? Aan deze bijzondere plekje moet je een bezoekje brengen.

De grote Peel

We beginnen in een natuurgebied in het oosten van Noord-Brabant, dat tevens grenst aan de provincie Limburg. Tot de landschapstypen behoren moeras, heide, bossen en struwelen. Naast grote waterplassen zijn er veenputten, peelbanen en peelvaarten die herinneren aan de turfwinning. De Groote Peel is een van de weinige gebieden in Nederland waar niet alle turf afgestoken is. Safaripark Beekse Bergen

Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen in Brabant. Samen er écht even tussenuit. Ga op safari door de natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren. Een leerzame en unieke reis door de wereld van Beekse Bergen. Na je lessen bij rijschool Etten-Leur wil je absoluut een keer een autosafari maken in het park.

Efteling

Nog een dag waarop je je niet hoeft te vervelen of moet bedenken welke dingen je wilt bezoeken. In dit pretpark kun je even je verstand op nul zetten.

Dordrecht

Een stad waar je echt een tussenstop moet maken is Dordrecht, de stad heeft enkele singels. Er zijn genoeg terrassen met een heerlijk uitzicht op het water waar je kunt genieten van een drankje. Het Scheffersplein is daar de ideale plek voor.

Etten-Leur

Etten-Leur is misschien niet zo groot als Dordrecht, maar het heeft een gezellig centrum met een shopping center en een bioscoop. Tevens zul je tijdens je lessen bij rijschool Etten-Leur zien dat het een streekmuseum heeft. Zeker ook de moeite waard.

De Biesbosch

Ook aan de ander kant van Brabant is een groot natuurpark te vinden, namelijk de Biesbosch. Je kunt er wandelen, fietsen en zelfs varen en kanoën.

Loonse en Drunense duinen

Dit natuurlandschap is de moeite waard. Tegenwoordig worden de Loonse en Drunense duinen in de gaten gehouden door Natuurmonumenten. Er grazen schapen om boompjes weg te eten, zodat het een open vlakte blijft. De paden worden goed onderhouden, waardoor je een aangename wandeling kunt maken.

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-etten-leur