Xento
Image default
Bedrijven

Tips voor een succesvolle urenregistratie

Urenregistratie voelt vaak als een vervelende bijkomstigheid van je werk. Echter is het voor veel organisaties een cruciaal bedrijfsonderdeel. Toch is het geen bijzaak, want als je vergeet je uren in te vullen, dan is dat doorgaans niet zonder consequenties. Het is daarom niet alleen belangrijk dat je het met regelmaat doet, maar ook dat je de ingevulde uren nauwkeurig invult. Een goede urenregistratie kan een flink verschil voor je maken. Zo kan je alleen in aanmerking komen voor bepaalde fiscale voordelen, startersaftrek, zelfstandigenaftrek, meewerkaftrek en aftrek voor ontwikkelingswerk, als je als ondernemer aan de Belastingdienst kan aantonen dat je 1225 uur per kalanderjaar hebt gewerkt en dus voldoet aan het urencriterium. De Belastingdienst beschikt over iedereens salarisstrook, dus hierover liegen heeft niet veel zin. Het is daarom dan ook hard nodig om een goede urenadministratie te hebben. Je kan je uren nog ouderwets bijhouden in je agenda of in een Excel sheet, maar je kan het jezelf ook gemakkelijk maken door een goede urenregistratie. In dit artikel ga ik je de voordelen van een goede urenregistratie vertellen.

 

Eenvoudig en snel uren verantwoorden Een urenregistratie is nog nooit zo makkelijk geweest. Als medewerken kan je er direct mee aan de slag. Het kost een projectmedewerken niet veel tijd om de uren in te vullen. In één overzicht, er hoeven geen overbodige schermen worden geopend, is het gelijk duidelijk wie hoeveel uren heeft gewerkt. Dit maakt het voor de projectmedewerker makkelijk waardoor hij of zij de uren sneller kan invullen en een up-to-date overzicht heeft.

 

Duidelijk overzicht en controle voor iedereen

Een goed overzicht en controle geeft rust. In één opslag weet je gelijk welke activiteiten er afgerond zijn en welke er nog liggen te wachten.

 

Meer omzet in minder tijd

Door een duidelijk overzicht en de controle kan je ook sneller facturen. Dit lever meer opzet of in minder tijd. Er gaan geen uren meer verloren in het nadenken over de werkzaamheden. Ook worden er geen uurtjes meer vergeten waardoor de facturatie accurater en sneller is. Wat zorgt voor een beter bedrijfsresultaat.

Bezoek de website voor meer info : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home