Xento

aug 24 2020

Soorten Etiketten

Een etiket is een soort sticker die je ergens op kunt plakken. Het verschil met een label is dat een label hangt en niet plakt. Je kunt etiketten voor van alles gebruiken. Vaak is het gemaakt van papier of van kunststof. Veel mensen gebruiken het bijvoorbeeld om een gekaft boek een naam te geven, of om eten te kunnen herkennen wanneer het in een bakje zit. Ook kan het gebruikt worden om een prijs op een product te kunnen plakken.  

Verschillende soorten etiketten

Je kan etiketten in verschillende soorten onderverdelen. Alle soorten worden wel gebruikt om een product te omschrijven of om het te kunnen herkennen. De eerste soort is een adresetiket. Deze wordt gebruikt om een bestemming te vermelden waar het pakket of de brief naar toe moet. De tweede soort is een zelfklevend papier of kunststof. Deze wordt gebruikt om een product te duiden en kan dan ook overal voor gebruikt worden. De derde soort is een steeketiket. Deze wordt gebruikt om een gewas te duiden en wordt dan ook naast het gewas in de grond gestoken. Met het laatste soort etiket kan je zaaizaad en pootgoed certificeren.  

Waar kan je een etiket kopen?

Je kan een etiket in de meeste gevallen in een drukkerij kopen. Hier kan je ze kopen in hoe grote hoeveelheden jij ze nodig denkt te hebben. Je kan hier de blanco variant kopen, maar vaak zijn er ook varianten te krijgen die bijvoorbeeld een gekleurd randje of een andere versiering bevatten. In sommige gevallen kan je de etiketten ook van tevoren laten bedrukken met de door jou gewenste tekst. Dit kan de drukkerij ook voor je doen. In andere gevallen kan je er zelf gewoon op schrijven wat je wil.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten

Written by