Xento
Image default
Bedrijven

Online radio

Tijdens je dagelijkse bezigheden is het wel fijn om af en toe een beetje afleiding te hebben. Zeker als je iets aan het doen bent waarbij een beetje afleiding wel lekker is. Of juist gewoon iets aan hebben staan op de achtergrond, zodat het lijkt alsof er een beetje leven om je heen is. Zeker op het werk. Als je 8 uur lang achter elkaar in een stille kamer zit is dat niet echt motiverend.

Daarom kiezen veel mensen ervoor om iets van een radio aan te hebben staan tijden de dagelijkse bezigheden. Op deze manier staat er een gezellig muziekje op de achtergrond, hoor je het nieuws eens in het half uur voorbij komen en lijkt de tijd wat sneller te gaan. Veel mensen hebben altijd dezelfde zender opstaan. Vaak vanwege de muziek. Elke zender heeft zo zijn eigen muziek die ze opzetten. De ene zender zet de laatste hits op, zoals bij 538 live. Andere radiozenders spelen oude klassiekers op uit de jaren ’80 en ’90.

Veelal wordt de radio opgezet op de radiosystemen die thuis staan of op het werk. Via een frequentie modulatie wordt de zender opgevangen op de radio en deze wordt vertaald door het systeem. Deze methode is al erg oud, maar functioneert nog prima. Maar het is tegenwoordig niet de enige manier om de radio te kunnen ontvangen. Veel auto’s maken al gebruik van DAB+ en verder is het mogelijk om de radio te beluisteren online. Internetradio is tegenwoordig aardig groot en verschillende platformen, zoals Radioguide, bieden deze diensten aan. Het is nu dus heel eenvoudig om via je telefoon of computer naar de radio te luisteren. Ook als je onderweg bent kan je dus luisteren naar je favoriete hits en dj’s. Als je opzoek bent naar zo’n platform die deze online streams aanbiedt, kijk dan eens op www.radioguide.fm.

Bezoek de website voor meer info : https://www.radioguide.fm/