Xento
Image default
Bedrijven

Met deze tips koop jij lingerie dat je goed laat voelen: mentaal en lichamelijk

In een wereld vol verschillende merken, maten, verwachtingspatronen van anderen en kleuren kan het ontzettend lastig worden gemaakt om lingerie te kopen waar je je zowel goed in voelt als wat bij jou past. Natuurlijk wil je ook dat het geld dat je uitgeeft aan lingerie het waard is en dat je je er prettig in voelt.

Maat

Allereerst is het belangrijk om te weten welke maat je hebt in je lingerie. Dit kun je laten opmeten bij het winkelpersoneel, door bijvoorbeeld de taille op te meten. Natuurlijk verschilt het per persoon wat voor soort lingerie bij je lichaam past. Zo heb je bh’s die beugelbh’s, balconettes, maar ook minimizers en push-up bh’s.

Kwaliteit

Een andere hele belangrijke factor is de kwaliteit van het lingeriemerk. Je kan wild weg door allerlei lingeriewinkels gaan lopen, maar wanneer je ziet dat er losse draden aan de bh hangen en het elastiek van de onderbroek loszit, dan weet je dat dit niet de juiste kwaliteit is. Vaak is het zo dat duurdere lingerie ook van betere kwaliteit is. Hunkemöller lingerie is namelijk heel anders dan Marlies Dekkers en Marie Jo lingerie.

Comfortabel

Eigenlijk het allerbelangrijkste is, is dat jij je prettig en comfortabel voelt in de lingerie die jij draagt. Wanneer het niet lekker zit, dan is het vanzelfsprekend dat jij je er ook niet mooi in voelt. Bovenal is het zonde van je geld als het niet lekker zit en je blij bent als jij die veel te strakke bh weer uit kan trekken. Kijk bij het kopen van lingerie dat het fijn aanvoelt op de huid en dat het goed aansluit op jouw lichaam.

Materiaal

Ook het materiaal van de lingerie is ontzettend belangrijk, aangezien het ene materiaal fragieler is dan het andere. Een voorbeeld hiervan is kant. Dit materiaal kan sneller kapot gaan dan bijvoorbeeld polyester, omdat dit steviger is. Wel is het zo dat hoe meer het kant bewerkt is, hoe steviger het materiaal wordt. Ook dien je te letten op het materiaal, wanneer je expliciet wil dat het niet zichtbaar is onder je kleding. Hiervoor is het belangrijk om het materiaal te betrekken, omdat dit veel verschil kan maken in de doorschijnbaarheid van je lingerie.

Marie Jo