Xento
Image default
Bedrijven

Maak afval scheiden leuker!

Afval scheiden en het selecteren van grofvuil in Rotterdam is best ingewikkeld. Papier in die bak, een plastic flesje in de ander en een bananenschil in de container ernaast. Met de volgende stappen maak je afval scheiden leuker en makkelijker.

Kies leuke afvalbakken uit

Ja, oké, die grote bakken kennen we allemaal wel en mag je niet zelf uitkiezen. Het is beter om je afval in kleinere zakken te verzamelen binnenshuis. Dan kun je je wel uitleven met een paar leuke bakken. Je hebt leuke retro modellen in elk formaat en elke kleur, dus geen doorn in het oog. Kies voor ieder soort een geschikt formaat. Gebruik je veel groente en fruit? Dan is het aan te raden om daarvoor een groter formaat te nemen dan voor plastic afval. Reserveer niet alleen voor de bakken maar ook voor grofvuil  in Rotterdam een opbergplek.

Afval verzamelen op vaste plek

Om structuur in je afval aan te brengen is het handig om een goede plek uit te zoeken voor de afvalbakken en kleinere bakjes voor afval. Het is bijvoorbeeld lastig om bij het koken telkens naar de afvalbak te moeten lopen. Verzamel de eerste rommel van groente of plastic al in een bakje op het aanrecht. Naderhand kun je alles in één keer opruimen. Ook bij het wegbrengen van grofvuil in Rotterdam is het aan te raden om eerst wat dingen te verzamelen in plaats van telkens heen en weer te rijden naar de kringloop of milieupark.

Voorkom afval

De makkelijkste manier om afval scheiden aan te pakken is zo min mogelijk afval produceren. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want alles wordt tegenwoordig ingepakt alsof het cadeautjes zijn. Kies bijvoorbeeld een keer voor echt verse producten in plaat van kant- en klare maaltijden in bakjes. En misschien kun je verpakkingen nog een keer gebruiken. Je kat houdt namelijk meer van de doos dan van de nieuwe krabpaal die je hebt gekocht. Hetzelfde geldt voor grofvuil in Rotterdam: misschien kun je die oude koelkast of tafel toch nog gebruiken. Lokale verenigingen zoals de scouting zijn blij met een paar spullen voor in hun honk.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-rotterdam/