Xento
Image default
Dienstverlening

FEFCO 201 dozen wat zijn het?

FEFCO vertegenwoordigt de Franse naam van de Federatie van Europese Kartonfabrikanten (Fédération Européennedes Fabricants de Carton Ondulé). De dozen van FEFCO zijn gemaakt van golfkarton en er zijn veel verschillende soorten. Dit kan voor verwarring zorgen. FEFCO is een nummeringssysteem dat bedacht is zodat fabrikanten deze kunnen gebruiken om codes te koppelen aan de geproduceerde dozen. Door gebruik te maken van deze codes kunnen bedrijven of consumenten altijd de dozen geleverd krijgen die ze willen ongeacht de fabrikant. FEFCO heeft veel internationale normen vastgestelde opgesteld, wat FEFCO erg praktisch maakt.

Bestel FEFCO dozen volledig op maat

De dozen van FEFCO kunnen worden besteld op maat en je kan ze in verschillende kleuren en stijlen krijgen. U kunt ze ook laten aanpassen door een tekst of een logo erop te laten zetten. De dozen moet u wel zelf in elkaar zetten. Het vouwsysteem van de FEFCO dozen is vrij eenvoudig. Je vouwt ze eenvoudig dicht en doet de onderkant dicht tapen, zodat de doos ook wat steviger wordt.  De FEFCO dozen worden dan ook plat geleverd, dit heeft ook te maken met dat het minder plek in beslag neemt, zodat er meer geleverd kan worden. Er zijn verschillende varianten van de FEFCO dozen. Deze varianten hebben ook verschillende toepassingen. Deze toepassingen worden hieronder nader toegelicht:

  • FEFCO 0201: De standaard Amerikaanse vouwdoos: FEFCO 0201, De Standaard Amerikaanse vouwdoos, is de grootste maatwerkdoos. De maximale hoogte is 110 cm, geschikt voor diverse toepassingen
  • FEFCO 0215: Automatisch sluitende vouwdoos: FEFCO 215 is één van de vouwdozen met de hoogste montagesnelheid. Door de automatische sluiting van de FEFCO 215 kan deze ook gebruikt worden in fysieke winkels waar snel verpakken noodzakelijk is

FEFCO 201 oftewel de Amerikaanse vouwdoos

FEFCO 201 is de bekendste vouwdoos. Deze doos wordt ook wel de Amerikaanse vouwdoos genoemd. Dit is een standaard doos, aan beide zijden van de doos zitten flappen die je kunt samenvouwen en verstevigen met tape. Omdat er aan beide kanten flappen zijn, maakt het niet veel uit wat als de onderkant of bovenkant gebruikt wordt, alleen als er natuurlijk een logo of tekst opstaat. Door het gemak van de verpakkingsdoos is het de meest populaire verpakkingsdoos onder ondernemers.

https://endlessbranding.com/FEFCO-201-dozen