Xento
Image default
Bedrijven

Laat je project slagen!

Wanneer je een fantastisch project in gedachten hebt, wil je er vaak alles aan doen om het te laten slagen. Of je nu alleen aan de slag gaat of samen werkt met anderen, er zijn veel zaken die de kansen op slagen kunnen beïnvloeden. Je houdt dan ook best rekening met de volgende tips, gaande van time management tot projectinrichting, om alles tot een zo goed mogelijk einde te brengen! 

1. Beheer je tijd optimaal 

Als je een project van de grond wil krijgen, komt er heel veel bij kijken. Het is echter wel essentieel dat je jezelf niet laat ophouden door details in het project. Het is vaak aan de essentie van het project dat je het meeste tijd moet spenderen, dus het hebben van een concreet en haalbaar plan kan goed van pas komen. Dit is zeker het geval wanneer je het project probeert te realiseren naast je effectieve job of je familieleven. 

2.  Denk aan een projectindeling

Wanneer je een fysieke ruimte hebt voor je project, kan een projectindeling je slaagkansen vergroten. Hierbij ga je je project fysiek indelen in verschillende categorieën of standjes, waaraan verschillende mensen werken. Zo bekom je de illusie van een kantoor zonder dat je er effectief een moet huren of verbouwingen moet uitvoeren. Een projectindeling is natuurlijk alleen handig als je met meerdere mensen samenwerkt, anders is het misschien minder nuttig.

3. Stel doelen op

Het is wetenschappelijk bewezen dat het opstellen van doelen ervoor zorgt dat deze gemakkelijker worden gerealiseerd. Het is dus een goed idee om als projectleider deze doelen uit te schrijven en mee te delen met het team. Dit vergroot ook bij hen immers het gevoel dat ze nuttig werk leveren dat ergens naartoe streeft. Probeer de doelen niet enkel economisch te laten zijn, maar laat ook andere aspecten van het project de voorgrond op treden, om de moraal hoog te houden. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het creëren van een goede marketing campagne! 

 

https://conceptualfurniture.com/nl/projectinrichting/