Xento
Image default
Bedrijven

Kopen of huren?

Het is tegenwoordig steeds minder aantrekkelijk om te gaan kopen. Tijd dus om opnieuw te bekijken wat nu het beste is. Er zitten aan beide vormen natuurlijk zowel nadelen als voordelen. Tijd om die eens even onder de loep te nemen. Zo weet je straks of je wilt kopen of dat je huurwoningen vinden via Huurstunt, gaat intypen in de zoekbalk van Google. Lees je mee?

Voordelen van kopen

Natuurlijk is bovenal het voordeel van kopen, dat het huis uiteindelijk van jou is. Of in ieder geval voor een gedeelte. Wat nog een voordeel is, is dat je in de meeste gevallen, in tegenstelling wat soms gedacht wordt, goedkoper uit bent.

Als je bijvoorbeeld dertig jaar de huur betaald heb je eigenlijk meer betaald dan iemand die zo’n zelfde soort huis zou kopen en er dertig jaar zou wonen en zo de hypotheek af zou lossen.

Toch zijn er ook zeker nadelen aan kopen. Je hebt namelijk niet alleen de kosten van de hypotheek. Als er iets kapot is, het dak lekt bijvoorbeeld, dan is dat jouw probleem. Als je huurt, kun je dan gewoon de woningstichting bellen. Nog een nadeel is dat als je wilt kopen je tegenwoordig al zo’n 10% moet inleggen. Dat is voor veel mensen al een onmogelijke missie.

Er komen ook veranderingen in de hypotheekrenteaftrek. Dit maakt kopen mogelijk ook minder aantrekkelijk. Houd de ontwikkelingen dus hierover in de gaten als je overweegt om te gaan kopen. Bekijk ook de overige ontwikkelingen. Als een huis als vermogen wordt aangemerkt, zou je ook zomaar extra kosten kunnen krijgen.

Voordelen van huren

Het voordeel van huren is, dat veel klusjes voor rekening komen van de woningstichting. Het nadeel kan zijn dat ze niet zo mooi worden uitgevoerd, als dat je het graag gezien zou willen hebben. Nog een voordeel is dat je, als je niet meer zoveel verdient, in aanmerking kunt komen voor huursubsidie. Dit kan het wonen een stuk aantrekkelijker maken.

Nog een voordeel? Dat is dat je ‘nergens aan vast zit’. Als het huis niet bevalt, kun je ervoor kiezen om te gaan verhuizen, zonder dat jij je druk moet maken over de verkoop van een huis. Wel moet je natuurlijk zorgen dat je een nieuw huurhuis vindt.

Huurwoningen vinden via Huurstunt

Wil jij huurwoningen vinden via Huurstunt? Dat is een slimme keuze. Bij huurwoningen vinden via Huurstunt kom je zeker wat moois tegen!

https://review-pagina.nl/