Xento
Image default
Bedrijven

Hoe zien rijlessen eruit?

Vanaf 16,5 jaar en ouder mag je beginnen met rijlessen. Dat is voor velen een spannend moment. Je kunt voor de rijlessen al eens op een afgelegen parkeerplek of industrieterrein oefenen. Veel mensen doen dit om alvast een gevoel voor het autorijden te krijgen. Daarna is het dan eindelijk tijd om te beginnen met de rijlessen. Maar hoe zien deze rijlessen eruit en wat kun je ervan verwachten? Lees dan verder en je zult erachter komen.

Het begin van de rijlessen

Voordat je überhaupt kunt beginnen met rijlessen, zul je een autorijschool moeten gaan uitkiezen. Kijk niet alleen naar welke rijschool het goedkoopste is. Je wilt namelijk wel verzekerd zijn van kwaliteit. Op het internet kun je naar rijscholen in de buurt gaan zoeken. Kijk ook naar de reviews bij de verschillende rijscholen. Zo kun je rijschool Den Haag vergelijken met rijschool Rotterdam. Vraag ook eens rond bij familie, vrienden en kennis waar zij ooit lessen hebben gevolgd. Als je eenmaal een rijschool op het oog hebt, vraag dan eerst eens een proefles aan. Dan kun je alvast kijken of de instructeur goed bij jou past. Je zult namelijk een groot gedeelte van de lessen doorbrengen met de instructeur. Een goede klik is daarom gewenst.

Het vervolg traject

Eenmaal begonnen met de rijlessen, wil je ook vooruitkijken naar wat nog komen gaat. Als eerste zul je het theorie-examen moeten halen bij het CBR. Dit examen moet je halen voordat je aan de tussentijdse toets en praktijkexamen mag beginnen. Het theorie-examen is 1,5 geldig. Zorg er dus voor dat je op tijd de rest haalt.

Tussentijdse toets

Uiteindelijk volgt nog de tussentijdse toets (TTT). Dit bestaat uit speciale verrichtingen. Wanneer je deze haalt, hoef je ze niet meer op het praktijkexamen uit te voeren. Dat scheelt alweer een hoop stress.

Het praktijkexamen

Nadat je het TTT behaald hebt of niet, zul je nog de laatste rijlessen moeten afwerken. Daarna volgt het praktijkexamen. Hierbij laat je in een half uur zien dat je zelfstandig en veilig kunt rijden. Ben je geslaagd? Dan kun je bij de gemeente het rijbewijs aanvragen. Binnen een paar dagen kun je het dan ophalen.

https://drivercompany.nl/