Xento
Image default
Bedrijven

Hoe was je het beste jouw stoel hoes?

Het kan zijn dat jouw stoel al veel feestjes en thuiszitavonden heeft gezien, waardoor het een tikkeltje versleten oogt. Je kan je stoel hoes dan het beste proberen te wassen. Dit kan echter alleen als je een afneembare en wasbare hoes hebt. Je kunt hier een aantal tips en trucs vinden voor de beste reiniging van jouw hoes.

Wasmiddelen die je kunt gebruiken

De meest doeltreffende wasmiddelen die je kunt gebruiken, vind je vaak gewoon in huis. Zo heb je bijvoorbeeld vast wel natron of soda. Dit is goed om te desinfecteren, geuren te neutraliseren en huismijten te bestrijden. Een tweede middel is een vet oplossend wasmiddel. Deze kun je het beste toepassen als de vlek net is ontstaan. Koud water moet echter altijd je eerste keus zijn. Meestal verwijdert dit al het meeste vuil.

Als je bang bent voor kalkaanslag, kun je ook gedestilleerd water gebruiken. Een laatste middel is zout met citroensap. Dit werkt vooral effectief bij wijnvlekken. Je kunt ze ook apart gebruiken, als je specifiek een bepaalde soort vlek eruit wilt halen. Zo werkt zout het beste bij rode wijn en citroensap bij witte wijn.

Test de reinigingsmethode eerst uit

Voordat je je stoel hoes met een van deze methodes schoonmaakt, is het belangrijk om te kijken of jouw stoel niet wordt aangetast. Daarom is het slim om eerst te testen op een onopvallend stuk van de stoel, zodat je kunt kijken naar kleur- of materiaalaantasting. Als je weet van welk materiaal jouw stoel is gemaakt, kun je ook online opzoeken wat de reinigingstips zijn voor dat materiaal. 

https://bankhoesdiscounter.nl/collections/stoelhoezen